Osmangazi Köprüsü'ne mecburi istikamet!

Osmangazi Köprüsü'ne mecburi istikamet!
TEM üzerinde bulunan İzmit Kandıra kavşağında Ankara istikametine gidenler için Yalova ve Bursa tabelaları varken, İstanbul istikametine gidenlerin böyle bir imkanı olmadığı görüldü. Yalova ve Bursa yönüne gitmek isteyen ancak tabelada yazılmadığı için çıkışı kaçıran sürücüler, bu şekilde Osmangazi Köprüsü’ne yönlendirildiklerini ve para ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Osmangazi Köprüsü için verilen günlük 40 bin araç geçiş garantisi gerçekleşmeyince, hazine tarafından 2017 yılı için işletmeci firmaya ödenecek tutar 1.3 milyar TL olarak açıklandı. İşletmeciye, köprüyü kullanmayan vatandaşların da vergilerinden ödeme yapılırken, ortaya çıkan yeni bir durum tepkilerin yükselmesine yol açtı. Osmangazi Köprüsü geçtiğimiz günlerde yaşandığı iddia edilen HGS vurgunu olayları ile de gündeme gelmişti.

Aynı yola çıktıkları halde
TEM Otoyolu’nu kullanarak Ankara istikametine giden sürücüler, İzmit Kandıra kavşağına geldiklerinde yol bildiren tabela üzerinde ‘İzmit otogar, Başiskele, Kandıra, Yalova ve Bursa’ya ayrılabileceklerini görüyor. Bu yönlendirmeyi takip eden sürücüler Kandıra Gişeleri’ni geçerek Yalova, Bursa, İzmir istikametinde yollarına devam edebiliyorlar. Aynı kavşakta İstanbul istikametine giden sürücülerin gördüğü tabelada ise, ‘İzmit otogar, Başiskele, Kandıra’ yönlendirilmesi bulunuyor. TEM üzerinde karşılıklı yer alan her iki çıkış da Kandıra Gişeleri’ne açıldığı halde, İstanbul yönünde ilerleyen ve Yalova-Bursa istikametine devam etmek isteyen sürücüler, bu noktadan itibaren Osmangazi Köprüsü’ne yönlendiriliyor. 

osmangazi köprüsü

10 km için 71.75 TL ödeniyor
Kandıra kavşağı çıkışından itibaren Yalova 80 km mesafede bulunuyor. Yine aynı noktadan itibaren Osmangazi Köprüsü geçildiğinde ise Yalova, 70 km mesafede. Osmangazi Köprüsü, yolu 10 km ve yaklaşık 30 dakika kısaltıyor ancak bu geçiş için sürücülerin 71.75 TL ödemeleri gerekiyor. Buna, kullanılan otoyol mesafesi de ekleniyor.

osmangazi köprüsü

Paramızı zorla almamalılar
Yozgat, Çorum, Tokat, Samsun, Giresun gibi şehirlerden gelen ve Yalova, Bursa, İzmir istikametine gitmek isteyen güzergahı bilmeyen sürücüler, köprüye para kazandırmak için bu kentlerin tabela üzerinde yer almadığı düşüncesiyle uygulamaya tepki gösteriyorlar. Sürücüler, “Zaten Deli Dumrul gibi köprüyü kullanan-kullanmayan herkesten para kesildiği gibi, bu uygulamayla zoraki geçiş ücreti alınmak isteniyor. İstanbul yönünde bulunan Kandıra Kavşağı yol ayrımı tabelası üzerine de bir an önce Yalova, Bursa ve İzmir eklenmeli. Hangi yolu kullanacağına sürücüler karar vermeli. Paramızı zorla almamalılar” serzenişinde bulunuyor. BAHAR ERKAN

osmangazi köprüsü

osmangazi köprüsü

osmangazi köprüsü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.