Paspartu nedir? TDK Paspartu sözclük anlamı nedir?

Paspartu nedir? TDK Paspartu sözclük anlamı nedir?
Ezhel'in geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Paspartu şarkısının ardından eserin adı gündeme oturdu. Binlerce kişi kelime anlamını öğrenmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, Paspartu nedir? Türkçe kelime mi? Ne anlama gelmektedir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Ünlü rapçi Ezhel, eserlerine bir yenisini daha ekleyerek Youtube'dan Paspartu aisimli parçasını yayınlamıştı. Sözleri çok konuşulan ve klibi dinlenen parça büyük beğeni kazandı. Diğer yandan da pasapartu kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor ve öğrenilmek isteniyor. Peki, Paspartu nedir? Türkçe kelime mi? Ne anlama gelmektedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.



Paspartu nedir?

Paspartu Fransızca kökenli bir kelime olup günlük hayatta sıkça kullanılmaktadır Paspartu kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

  • - Sergilenmek üzere hazırlanan fotoğraf veya tablonun kenarlarında fon kâğıdı ile oluşturulan, çerçeve ile konu arasındaki boşluk
  • - Gidiş yönü, yol ve yolculuğun yapılacağı mevki hakkında bilgileri kapsayan, özellikle seyahat acenteleri tarafından verilen tren bileti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.