Polis korkunç kaza sonrası beklenmeyen bir harekete imza attı! O sözler...

Polis korkunç kaza sonrası beklenmeyen bir harekete imza attı! O sözler...
7 Şubat'ta meydana gelen bir kazada polis memuru, 21 yaşındaki bir öğrenciye çarptı. Olayın ardından polisin bağlı olduğu makamdan beklenmedik bir açıklama geldi. Çok da alışık olmadığımız bu detay aslında önemli bir noktayı da gündeme taşıdı.

BURAK ZİHNİ - Trafik kuralları herkes içindir. Mevki, makam, kişi fark etmeksizin tüm vatandaşlara uygulanmaktadır. Hatta memur dahi olsanız dahi geçerlidir. 7 Şubat'ta gerçekleşen bir kazada polis memurunun yaptığı ihlal genç bir öğrencinin canını alıyordu ama ucuz kurtuldu. Üstelik de felçliydi. Olay sonrasında ise bağlı olduğu birimden açıklama geldi. Türkiye'de çok da alışık olmadığımız cinsen ifadeler kullanıldı.


Hollanda'da bir polis memuru, kulalndığı resmi araçta herhangi bir ışık, siren veya çakar olmamasına rağmen 110 kilometre hızla 21 yaşındaki bir öğrenciye çarptı. Tek kolu felçli olan gencin yaşadığı acı olayın ardından yargı süreci başladı ve polise ceza verildi. Bir polis memurunun sorumluluk dışına çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi ve Kuzey Hollanda Polisi tarafından bir açıklama yapıldı.


Özür diledi

Groningen'e bağlı Friesestraatweg'de hızlı kullandığı otomobille genç öğrenciye çarpan polis memuru için hem kendisinden hem de ailesinden özür dilendi. "Olanların korkunç olduğunu ve etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Özellikle kaza mağduru gencimiz için. Fiziksel zorluklar yaşıyor ve onunla empati yapmamız konusunda herhangi bir şüphemiz yok. Olanlardan dolayı çok üzgünüz ve özür diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.


 

Polise ceza verildi

Hollanda'daki bu korkunç kaza sonrasında gözler yargıdan çıkacak karara çevrildi. Memura 120 saat toplum hizmeti, 6 aylık ertelenmiş araç kullanma yasağı verildi. Ayrıca polis departmanlarında da kazaya yönelik olarak gerçekleşecek toplantılarla bu tür olayların önüne geçilebilecek bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.