PTT yardım parası nasıl öğrenilir? E-devlet hesabımda kaç para var? Yatan parayı nasıl öğrenirim

PTT yardım parası nasıl öğrenilir? E-devlet hesabımda kaç para var? Yatan parayı nasıl öğrenirim
Milyonlarca vatandaş hesabına yatırılan yardım paralarının ne kadar olduğunu öğrenmek ve onları kullanmak adın araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmak istiyor. Türkiye'nin vatandaşlık portalı olarak birçok alanda hizmet veren E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen yatırma işlemleri hakkında her gün binlerce kişi sorgulama gerçekleştiriyor. PTT yardım parası sorgulama nasıl yapılır? sorusu da en çok aranalar arasında yer alıyor. E-Devlet hesabımda ne kadar para var? sorusunun cevabı da yine haberimizde bulu

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın özlük haklarından ekonomik yatırımlarına, telefon hatlarından pasaport bilgilerine kadar birçok bilgiyi muhafaza eden, koruyan ve geçerli kılan E-Devlet üzerinde her gün çok sayıda işlem gerçekleştiriliyor. Yardım paraları da bu hizmetler arasında yer alıyor. Farklı nedenlerden dolayı hesaplarına yardım parası yatırılan vatandaşlar bunların miktarlarını öğrenip kullanmak istiyor. Bu sebeple de araştırmalarda bulunuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardım ödemelerini görüntüleyebileceğiniz sayfa merakla sorgulanıyor. Peki, PTT yardım parası sorgulama nasıl yapılır? Yardım parası yattı mı? Nasıl öğrenebilirim? gibi soruların cevapları haberimizde yer alıyor.


E-Devlet giriş

E-Devlet hesabınıza giriş yapabilmeniz için öncelikle PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. Bazı PTT şubeleri E-devlet şifreleri vermemektedir. Bu nedenle söz konusu hizmeti sağlayan şubeyi bulmadan önce aramanız fayda sağlayacaktır. Sonrasında aldığınız şifreyi TC kimlik numaranızl eşleştirip E-Devlet'e giriş sağlayabilirsiniz.


E-Devlet hesabımda ne kadar para var?

E-Devlet hesabınızda ne kadar para olduğunu öğrenmek çok kolaydır. Öncelikle az önce yukarıda anlattığımız şifre ve TC kimlik numaranızla giriş sağladığınız E-Devlet'te "Mevduat-Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmetini sağlayan sayfaya tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz. Pandemi destek başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından yapılmaktadır. Başvurusu onaylanan kişilere PTT üzerinden paraları verilmektedir. Pnademi yardım parasının PTT'ye yatıp yatmadığını öğrenmek için 444 1 788 numaralı PTT çağrı merkezini arayıp bilgi alabilirsiniz. Sosyal yardım paraları banka hesabı olan kişilerin hesap numaralarına aktarılırken banka hesabı olmayan kişilere ise PTT üzerinden verilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.