Ramazan Bayramı 24-25-26 Mayıs fırınlar, marketler ve bakkallar açık mı kapalı mı? Çalışma saatleri...

Ramazan Bayramı 24-25-26 Mayıs fırınlar, marketler ve bakkallar açık mı kapalı mı? Çalışma saatleri...
Koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilen önlemlerden sokağa çıkma kısıtlamasında esnafın satış yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Hafta sonunda gerçekleşen yasaklar için belirlenen saatlerde izin veriliyordu ancak bu kez Ramazan Bayramı ile birleşince vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki Ramazan Bayramı 24-25-26 Mayıs fırınlar, marketler ve bakkalar açık mı kapalı mı?

Dünyayı derinden  etkileyen ve Türkiye'de de binlerce kişide görülen yeni tip koronavirüs (COVID-19) etkisini giderek kaybetmeye başlarken vatandaşların gösterdiği hassasiyet bunda çok önemli bir rol oynamıştı. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması neticesinde getirilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da alınan önlemler arasındaydı. Milyonların evlerinde geçireceği günlerde en çok araştırılan konular da bakkallların, marketlerin ve fırınların çalışma saatleriydi. Ayrıca Ramazan Bayramı'nda açık olup olmayacakları da yine araştırma konusu.
 

23 MAYIS CUMARTESİ AREFE GÜNÜNDE BAKKALLAR VE MARKETLER AÇIK MI, KAPALI, KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

Özellikle büyükşehirlerde en çok sorulan soruların başında gelen bu konu İçişleri Bakanlığı tarafından karara bağlandı. "23 Mayıs'ta bakkalar ve marketler bugün açık mı, kapalı mı, kaça kadar açık?" gibi sorular da araştırılıyor. Açıklanan tarihler ve saatlere göre esnaf müşterilerine hizmet verebilecek.

 

23 MAYIS CUMARTESİ BİM, A101, MİGROS VE ŞOK ÇALIŞIYOR MU?

Sokağa çıkma yasağında en çok merak edilenlerden biri de marketler oldu. Özellikle süper market zincirlerinin lider marakalarından A101, BİM, ŞOK ve Migros çalışma saatleri araştırılıyor. Bu marketlerin çalışma saatlerini ve tarihlerini haberimizde okuyabilirsiniz.
 


23-24-25-26 MAYIS MARKETLER, BAKKALLAR VE FIRINLAR AÇIK MI?

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'kadar açık olacak olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.