Regaib Kandilinde hangi dualar okunur - Kandil mesajları - Bu akşam namaz saat kaçta kılınacak

Regaib Kandilinde hangi dualar okunur - Kandil mesajları - Bu akşam namaz saat kaçta kılınacak
Müslümanlar için 3 ayların başlamasının ardından regaib kandili de bu gece idrak edilecek ve dualar okunup namazlar kılınacak. Çok büyük önem gösterilen regaib gecesinde müminler aile boyu veya tek başına huzura kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Peki regaib kandilinde hangi dualar okunur, namaz kaç rekattır ve duaların anlamı nedir? En anlamlı Regaib kandili mesajları da haberimizde. İşte detaylar...

Allah'a karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek ve günahlarından arınarak bu önemli günü kutlamak isteyen milyonlarca müslüman için Regaib Kandili geldi çattı. Akşam boyunca evlerde dualar okunacak, camaat veya tek başına namaz kılınacak ve dini programlar televizyondan takip edilerek vurgulanmak istenilen noktalarda bilgi alınacak. Regaib kandili namazı kaç rekattır, nasıl kılınır ve gönderilebilecek Whatsapp SMS mesajları haberimizde bulunuyor.

REGAİB KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Regâib Gecesi Namazı: Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak namaz 12 rek’attir. Bu namazın kılınışı şöyledir:

Her rek’atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek’atta bir selam verilerek 12 rek’at tamamlanır. On ikinci rek’at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere “ Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” denir.

Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere “Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta’lemü” dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir.

dua

REGAİB KANDİLİ EN ANLAMLI WHATSAPP VE SMS MESAJLARI

Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Regaip kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. (Amin) Selam ve dua ile hayırlı kandiller.

Regaip istemek demek, bizde hayırlar isteriz ya Rab, biz de bağışlanmak dileriz ya Rab, bizleri de affeyle bizlere de hayırlar vesileyle. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Allah'ım! Bu gece bizi sevmeyi bilenlerden, Şükredenlerden, senin rızan için çalışan ve azmedenlerden eyle! Amin!

Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmeniz dileğiyle hayırlı kandiller.

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

REGAİB KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?
Bugün namaz saatleri
İmsak: 05.32
Güneş: 06.58
Öğle: 13.17
İkindi: 16.42
Akşam: 19.24
Yatsı: 20.44

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.