RTÜK'ten küçük kızların şort giymesi hakkında rapor!

RTÜK'ten küçük kızların şort giymesi hakkında rapor!
RTÜK Yetenek Sizsiniz isimli yarışmada şort giyip dans eden küçük yaştaki kızlar için rapor hazırlandı. Ak Partili üyeler de raporu 'tahrik' olarak savundu!

RTÜK, “Yetenek Sizsiniz” programında 7-11 yaşlarındaki kız çocuklarının “yaşlarına uygun olmayan kıyafet”le dans etmeleri gerekçesiyle program hakkında “Çocuk istismarı” gerekçeli rapor hazırladı. RTÜK’ün AKP’li üyelerinin ise, raporu “Millet tahrik oluyor” sözleriyle savunduğu öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK), TV8’de yayımlanan “Yetenek Sizsiniz” isimli yarışma programında 7-11 yaşlarındaki kız çocuklarının şort giyerek yaptıkları dans gösterisi skandal bir tartışmaya yol açtı. 14 Aralık günü yayımlanan yarışma programındaki dans gösterisi hakkında şikayet üzerine uzman raporu hazırlandı. Rapora göre programda performanslarını sergilemek üzere yaşları 7 ile 11 arasında değişen kız çocuklarından oluşan Queen of The Dans gurubunun gösterisinde, “Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzıendam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar, söz konusu yarışmada yayın yoluyla istismar edilmişlerdir. Yayın kuruluşunun en büyüğü 11 yaşında çocukların ihmal ve istismar edilmesine aracılık ettiği değerlendirilmiştir” denildi. Kanalın cezalandırılmasını isteyen AKP’li üyeler, çocukların şortlu görüntülerinden “Milletin tahrik olduğunu” söyledi. Muhalif üyelerin ise bu skandal sözlere “O zaman siz pedofilisiniz” şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. Tartışmalar nedeniyle kanala ceza istenilen raporda karar yeter sayısı çıkmadı. Bu nedenle rapor bugün düzenlenecek üst kurul toplantısında tekrar gündeme gelecek.

KANALA CEZA İSTENDİ
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf olduğunun belirtildiği raporda, Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi’nin de “Taraflardan her biri, medyayı çocukların cinsel suistimali ve cinsel istismarının tüm yönleri ile ilgili uygun bilgileri sağlamaya teşvik edecektir” maddesi hatırlatıldı. Raporda, kanala “Yayınlar çocuklara karşı istismar içeremez” ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle bir önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5’i kadar idari para cezası ve 5 gün program durdurma cezasının verilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.