Sedanur Güzel cinayetinde son dakika! 2 tutuklama daha geldi

Sedanur Güzel cinayetinde son dakika! 2 tutuklama daha geldi
Kars'ın Kağızman ilçesinde erik toplarken kaybolan ve 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'i kim öldürdü? sorusu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İki kişi daha tutuklandı. Sedanur Güzel cinayetinde tutuklananların isimleri ne?

23 Eylül'de oynadığı köyden çok kısa bir mesafede taşlar altında cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel'i kimin öldürdüğü konusunda araştırmalar devam ediyor. Olay kapsamında daha önce Ertan B. tutuklamış, bir komşusu da gözaltına alınmıştı. Son dakika bilgisinde ise Sedanur Güzel cinayetinde iki kişinin daha tutuklandığı öğrenildi.

Sedanur Güzel'in öldürüldüğü olayın ardından soruşturmanın devam edildiği yönündeki açıklamada; "Soruşturma çerçevesinde gerek şüphelilerden birinin itirafları gerekse klasik otopsi bulgularına göre Sedanur Güzel'in öldürüldüğü belirlenmiştir. Cinsel istismarın bulunup bulunmadığı ise patolojik inceleme sonucu belirlenebilecektir. Bu inceleme devam etmektedir."
 

Halk tepkili


Küçük kızın öldürülmesi ile ililgi olarak tepki gösteren milyonlarca kişi Sedanur'un katilinin bulunmasını istedi. İdam cezasının getirilmesi de bahsedilen konulardan biriydi. Soruşturma açıldıktan sonra iki komşusu gözaltına alınan Güzel ailesi de bir an önce tüm Türkiye gibi olayın faillerinin belirlenmesi için saniyeleri sayıyor.

sedanur güzel
 

İstismar bulgusu yok

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 kişinin daha tutuklandığı aktarılan açıklamada, bu kişilerin ceza infaz kurumuna gönderildiği kaydedildi.

Olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde titizlikle yürütüldüğü duyurulan açıklamada, yeni bir gelişme olması halinde kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin çalışmanın titizlikle  ürütüldüğünü ifade ederek, "Öldürülen Sedanur Güzel'in cinsel istismara uğradığına ilişkin henüz bir bulguya rastlanılmadı. Konuya ilişkin araştırma sürüyor." dedi.

Camgöz, soruşturmanın Kağızman Cumhuriyet Savcısı Fatih Arıcıgil tarafından yürütüldüğünü dile getirerek, olayla ilgili tutuklu sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.

sedanur güzel
 

Üzerini taşla örtmüşlerdi

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan 9 yaşındaki Sedanur Güzel kaybolmuştu.

Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri çocuğun bulunması için çalışması başlatmış ve aramalar sonucu Sedanur'un cesedi köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuştu.

Olaya ilişkin daha önce küçük kızın komşusu Ertan B. tutuklanmıştı.
 

Sedanur Güzel'i kim öldürdü? Katil kim


Küçük kızın yürek dağlayan ölümü sonrasında herkes bu sorunun yanıtını arıyor ve suçluların bulunması için dua ediyor. Olay sonrasında tutuklanan 3 kişiden birisi mi Sedanur'u öldürdü yoksa bir başkası mı ilerleyen günlerde belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.