Sevilay Eriçdem: Astroloji bir rehberdir

Sevilay Eriçdem: Astroloji bir rehberdir
Astroloji konusundaki uzmanlığı ile adından sıkça söz ettiren Kozmik Bilinç Okulu Kurucusu Sevilay Eriçdem, Damga'ya konuştu. Burçlar hakkında bilgi veren Eriçdem, “Astroloji hayatımızda bir rehber olarak vardır ve kullanılmalıdır. Hava raporunda yağışlı gün olacağı bilgisini aldığınızda, o gün için yanınıza şemsiyenizi alarak yola çıkarsınız” dedi

Sevilay Eriçdem. O'nu astroloji ile ilgilenip de tanıamayan neredeyse yoktur. İmza attığı birbirinden güzel çalışmalarıyla adından başarıyla söz ettiren Eriçdem ile, astrolojiyi ve hayatını konuştuk. Sokrates'in; “İnsanın nasıl yaşaması gerektiği sorusu üzerinde düşünmemesi, onun değersiz ve dolayısıyla mutsuz bir yaşam sürmesiyle eşanlamlıdır. Sorgulanmamış bir yaşam süren insanların hayatı, kendi ellerinde ya da kendi kontrollerinde değildir; onların yönetim ve denetimi dışarıdan gelmektedir. Sorgulanmamış bir hayat, yaşanmaya değer olamaz” sözünü anımsatan Eriçdem, “Astroloji sorgulamanın ve hayatın gerçekliğinin kapısını aralıyor” diyor...


Merhaba Sevilay Hanım, Sizi tanıyabilir miyiz? Astrolojiye ilginiz nasıl başladı? Spritüal bir çağrı mı aldınız?
1969 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra evlenerek İstanbul’a taşındım. Eğitim hayatım boyunca astrolojiye amatörce merakım vardı ve herkesin ilgilendiği kadar ilgileniyordum. Önceleri hobi olarak başlayan ilgim gittikçe ilerledi, evlenip çocuk sahibi olmam bu merakımı derinleştirdi. Buna spritüal ve içsel bir çağrı da diyebiliriz. Herkesin hayatında geleceğe dair korkuyla karışık merak, beklentiler, ümitler ve hayaller sırasıyla birbirini takip eder. Bende yaşam yolculuğumda karşılaşabileceklerime dair genel bir sorgulama ihtiyacıyla “kader planımı nasıl öğrenebilirim ve nasıl kontrol ederim?” sorularına cevaplar aradım. Doğal olarak astroloji bu konuda başvurulabilecek sağlam bir rehberdi ve bende kendi yolumu öğrenmek için bu yolculuğa çıktım ve aldığım eğitimlerle kendimi profesyonelleştirdim. Profesyonel olarak astrolojik çalışmalara 99 senesinde başladım ve 20 yıldan fazladır astrolojinin içerisindeyim. Hem eğitmen ve hem de danışman olarak astrolojik faaliyetlerimi kendi okulumda yönetiyorum.

Astroloji neyi ifade eder, astroloji hayatımıza ne katıyor ne yararları var? Astroloji ile kader arasındaki ilişki nedir?
Astroloji, göksel manyetik enerjilerin yeryüzü realitesindeki tezahürüdür. Gökte olan her şey yeryüzünde de vardır ve insanoğlu, yaşamın ilkel döneminden itibaren gökyüzüne göre kendini konumlandırmıştır. Takvimler, mevsimler göksel kürenin gözlemlenmesi sonucu oluşturulmuştur. Astroloji hayatımızda bir rehber olarak vardır ve kullanılmalıdır. Hava raporunda yağışlı gün olacağı bilgisini aldığınızda, o gün için yanınıza şemsiyenizi alarak yola çıkarsınız. Astroloji insanlara olasılık raporları şeklinde istatistiki datalar verir ve kişinin kendini muhtelif zararlardan koruyabilmesi için seçenekler sunar. Sonuçta nihai ve mutlak kader yani “sağanak yağmurun yağması” kaçınılmazsa, “hiç şemsiyesi olan insanla olmayan insan bir olur mu?” diye sormak isterim.Güneş’in, Ay’ın veya diğer gezegen yerleşimleri periyotlar halinde hayatın içine akan enerjilere işaret eder. İnsanın yaradılış programı ve dünya üzerinde geçireceği zaman olan “ömrü” içinde aldığı etkiler ve bunlarla mücadelesi “Yaşam’ın kendisini oluşturur.


Uranyen astroloji nedir? Astroloji ile Uranyen astroloji arasındaki farklar nelerdir?
Ben klasik anlamda bildiğimiz bütün astroloji tekniklerini öğrendim, haritaları yorumladım, danışmanlıklar yaptım. Kendi çapımda hayatı anlamlandırdığımı düşünüyordum. Bulduğum birçok cevap içerisinde “doğru” bilgiye “doğru” kaynaktan erişmeye çalışmak uzun zamanımı aldı. Ancak yine de içimden bir şeyler “dahası olmalı” şeklinde beni dürtüklüyor, sorularıma aldığım cevaplar yetersiz kalıyordu. Yaşamımın içinde olan ve anlam veremediğim birçok detaya astrolojik karşılık bulma ihtiyacım zaman içinde arttı ve daha da ilerlemeye karar verdim. Uranyen astroloji, klasik anlamda bilinen astroloji teknikleri ötesinde astronomik verileri matematikle birleştirerek yorumlayan bir ekoldür. Basitçe, astrolojiye “fizik” dersek, Uranyen astroloji “kuantum fiziği” olarak düşünülebilir. Uranyen astroloji 1.Dünya savaşında Alman matematik profesörü AlfredWitte tarafından ortaya atılmış bilimsel bir tekniktir. Astronomik verileri matematikle birleştirerek kullanır.

sevilay eriçdem


Uranyen astrolojiye olan ilginiz nasıl başladı?
Uranyen Astroloji ile tanışma zamanım 2010 yılıdır. Astroloji alanında daha neler var araştırmaları yaparken, Alman Hamburg Okulu ve Uranyen Astroloji ile tanıştım. Daha sonra Amerikalı Martha LangWescott’dan hem Uranyen Astroloji teknikleri ve hem de Asteroidlerin haritalara ilave edilerek yorumlarda kullanılması üzerine eğitimler aldım. Asteroidleri keşfetme süreci hayatımın en zorlu en sancılı ve bir o kadar da aydınlatıcı süreci oldu. Bireysel haritalarımızda sadece gezegenlerin işaret ettikleri şeyler dışında görülebilen milyonlarca detayla yüzleşmek gerçek anlamda bir mücadele oldu. Hayatın bu kadar matematiksel şekilde bu kadar detaylı görünebilmesi büyük bir ruh olgunluğuna geçmeme ve kozmik düzen ve planı anlamama yardım etti. Açıkçası büyülendim ve hatta Uranyen astroloji prensiplerini Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için “Uranyen Astroloji” ve “Asteroidlerin büyülü dünyası” adında iki kitap yazdım. Hali hazırda “Uranyen Astroloji’de Zamanın Kalitesi” adını verdiğim üçüncü kitabımı yazıyorum.


Uranyen astroloji bize neyi öğretir? Net tarihler bulabilir miyiz? Kaderimizi nasıl etkileriz?
Uranyen astroloji, gökyüzünde gezegenlerin birbirleriyle yaptığı yerleşimleri simetri matematiğini kullanarak ele alır, gezegenler arasındaki orta nokta hesaplamalarını yapar. Yanı sıra, asteroitler ve Transneptünyen olarak tanımlanan objeleri doğum haritalarına ilave eder. Böylece astrolojik anlamda çok daha geniş yorumlama kapasitesine dolayısıyla bilgiye ulaşma imkânı sağlar. Bu potansiyelle, bireysel anlamda yaşadığınız hayatı anlamlandırmakla kalmaz, göksel enerjinin hayatınızdaki kesişme noktalarını hesaplayabilirsiniz. Böylece “kaderden kaçılmaz ancak kazadan kaçılır” bilgisindeki “kaza” ihtimalini görmemizi sağlar.


Asteroitler ne anlam ifade ediyor?
Asteroidler hayatın içinde an’larda oluşan kadersel olayları anlatır. An’daki karar mekanizmamızı etkileyen her türlü kadersel faktör asteroidlerle işaret ediliyor. Nerde ne zaman olacağınız, hangi seçimi yapacağınız, niye o seçimi yapacağınız hatta kendinizden bile beklemediğiniz hangi davranışları ortaya koyacağınız asteroidler ile açık seçik görülüyor. Bu tabii ki çok zorlu bir yüzleşme anlamına da geliyor. Uranyen astrolojide bir yaşam planı içinde hayatın içinde bizi en çok etkileyen ve fakat döngülerinden kurtulamadığımız bütün konulardan nasıl kurtulabileceğimizi anlatıyor. Kader mekanizmasını nasıl kontrol ederek üzerine çıkabileceğimize dair muazzam sırlar ve ipuçları veriyor. Anlatmakla bitiremeyeceğim bir tür evrenin DNA’sı dediğim asteroidlerin gerçekten aşıkolunası bir etkisi var. Bunu görmek başlı başına insanı muazzam hissettiriyor. Sanki gökyüzünde dolaşıyormuşsunuz hissi size geliyor ve ister istemez kader planındaki eylemleriniz ve sonuçlarınız üzerindeki etkilerinizi görüyorsunuz.

sevilay eriçdem


Uranyen astroloji sizce ne kadar biliniyor?
Uranyen Astroloji sadece astrolojiyle akademik düzeyde ilgilenen kişiler tarafından biliniyor. Çünkü Uranyen Astroloji bir tür uzmanlık alanıdır. Uranyen Astroloji seviyesine gelebilmek için Klasik astroloji bilgisinin tam olması gerekir. Bu bir yolculuktur. Klasik astroloji hekimlik ise Uranyen Astroloji uzman hekimliktir yada Klasik Astroloji Avukatlık ise, Uranyen Astroloji Ağır Ceza Avukat’lığıdır. Bu şekilde örneklendirebiliriz. Astroloji eğitimi almaya niyet eden ve bu konuda kendini yetiştirme hevesinde olan kişiler Uranyen Astroloji’yi biliyor ve konularında daha da derinleşmek istediklerinde bu uzmanlık alanına yöneliyorlar. Ve fakat benim arzu ettiğim kadarıyla bilinirlilik ve tanınırlık seviyesinde henüz değil ki bu da çok normal. Belli bir aşamaya geldikten sonra karşınıza çıkabilecek bir teknik bu.


İnsan kaderini değiştrebilir mi?
Kesinlikle evet! Tabii ki kendi haritanıza asteroidlerle vakıf olmak nereden baksanız üç yılınızı alıyor ve fakat buna değiyor. Bütün kararlarımı Uranyen Astroloji prensiplerini uyguladığım asteroidlerin de kullanıldığı doğum haritama göre alıyorum. Diyebilirim ki 2010’dan bu yana hayat kalitem zirve yaptı. Kaçınılmaz Kader’inize nerede müdahale edip nerelerde müdahale edemeyeceğinizi öğrenmek başlı başına en büyük zenginliktir.


Sizin uranyen astrolog olarak hedef ve amaçlarınız nelerdir
Benim kişisel hedefim, yaşamın erken yaşlarında kişilerin elinde mümkün olan bütün kırılma noktalarını gösteren çok detaylı bir yol haritasına sahip olmalarını sağlamaktır. Uranyen prensiple çıkartılan doğum haritalarında görülebilen detaylar muhteşemdir ve hayatın her alanında kişinin karşısına çıkabilecek bütün uğraşları net şekilde görme imkânı verir. Bu bağlamda ben de ulaşabildiğim her insana bu bilgileri aktarmak istiyorum. En büyük arzum insanın kendini tanımasıdır. Kendini tanımayan insan, yaşam yolculuğunda karşısına çıkan şeyleri anlamlandırmakta zorlanır ve bütün hayatını cevaplar arayarak geçirir. Oysaki bunu öğrenebilme yolları vardır ve ne kadar erken cevaplara ulaşırsanız, özgür iradenizi o kadar erken kullanırsınız. Amacım ulaşabildiğim kadar insanı bu rehberlikten faydalandırmak ve böylece kişisel irade kullanarak yaşamları üzerinde nasıl kontrol sahibi olacaklarını öğretmek. Bu bağlamda Uranyen astroloji, “tam teşekküllü bir rapor“ niteliğindeki bilgilere ulaşmayı sağlar. Bu yaşamı derinden ilgilendiren son derece önemli bir bilgidir.


Kitapla rehberlik mümkün mü?
Açıkçası nasıl bir Tıp kitabı okuyarak ameliyata giremezseniz, benim Uranyen Astroloji kitaplarımı sadece okumak da yeterli olmaz. Bu noktada tekniklerin uygulanabilirliğini pratikte öğrenmeniz gerekir. Zaten bu yüzden kendi kurduğum Kozmik Bilinç Okulu’nda Uranyen Astroloji dersleri vererek öğrenmek isteyenlere rehberlik yapıyorum.

sevilay eriçdem



ASTROLOJİ BİR SANATTIR

Kova çağına girdiğimiz için olsa gerek, Astroloji giderek Türkiye’de ve dünyadaitibar kazanıyor, bunun sebebi nedir? Bunun astrolojik bir açıklaması var mı?
Astroloji bir yorum sanatıdır. Bugün dünyada ekonomistlerin, borsa simsarlarının veya futbol yorumcularının yapmış olduğu gibi, istatistiki verileri kullanarak matematiksel orantılarla mümkün olan en “eşit yaklaşık” tahmini yapar. Eğer siz teknolojinin ilerlemesiyle elde ettiğiniz göksel verileri matematiksel kavramlarla birleştirip hesaplarsanız, karşınıza çıkan sorularda net bilgilere ulaşırsınız. Bu bağlamda astroloji, teknolojiye bağlı olarak ilerlemiş ve gelişmiştir. Gözlem tekniklerinin ilerlemesi astrolojideki istatistiki datalara veri akışını arttırmıştır. Buna insanoğlunun bilinmeze olan merakı da eklenince doğal olarak bu konu hiçbir zaman popülerliğini yitirmez, aksine gittikçe büyüyerek çoğalır. Yanı sıra dönem enerjisi olarak da artık Satürn ve Jüpiter’in Kova burcunda transit yaptığı etkileri önümüzdeki yıllarda daha baskın şekilde hissederek yaşayacağız. Bu da bütün insanlığın artık hayatı daha rasyonel, daha matematiksel ve dolayısıyla daha uzay-zaman aralığında öğrenme ihtiyacını arttıracaktır. Bu ihtiyacın temelinde her zaman olduğu gibi insanlığın kendisine dair geleceği bilme merakı yatıyor. Bu merakın artarak çoğalacağını söylemek doğru olur.

BU YIL DAHA GÜZEL GEÇECEK

Zorlu bir 2020 yaşadık. Astrologlar bu yılda sert etkilerden bahsediyorlar. Siz Uranyen Astrolog olarak neler söylemek istersiniz?
2021 geride bıraktığımız yıla oranla daha pozitif enerjiler altında olacağımız bir yıl olacak. 2020 yılında göksel enerjiler birbirleriyle keskin yerleşimler içinde bulunuyorlardı ve doğal olarak dünyaya gönderdikleri manyetik enerjiler de çok sertti. Bu sene bu enerjiler biraz daha yumuşuyor ve üzerimizdeki baskılar hafifliyor. 2021 birçokları için önceden verilen kararların uygulamaya konulduğu bir yıl olacaktır. Kişisel hedeflere ulaşma konusunda göksel enerjiler tarafından destekleneceğiz. Yaşam standardımızı iyileştirmeye yönelik maddi ve manevi çalışmalar yaparken sağlam adımlarla gitmek mümkün görünüyor. Bunun için en doğru şekilde çalışmalı, konsantre olmalı, hedef odağı belirlemeli ve doğru zamanlarda hareket etmeye özen göstermeliyiz. Bunu yaptığımızda, yaşam kalitemiz artacaktır. Dolayısıyla hayatın bizden aldıklarıyla vedalaşmamız kolaylaşacak, verdiklerini coşku ve keyifle kabul edeceğiz. Dilerim insanlık 2021 ile gelen enerjileri barış ve huzuru inşaa etmekte kullanır.

KOZMİK BİLİNÇ OKULUNA DAİR

Kozmik Bilinç Okulu temelde bir astroloji okuludur. Okulumda Klasik Astroloji, İlişkiler Astrolojisi, Sağlık Astrolojisi, Finansal Astroloji gibi dersler veren bir eğitim kadrosuyla çalışıyorum. Eğitmenlerimin neredeyse hepsi benim tarafımdan yetiştirilmiş ve alanında uzmanlaşmış kişilerdir. Okulumda Uranyen Astroloji eğitimini bir tek ben veriyorum. Uranyen Astroloji eğitimi temel ve ileri seviye olmak üzere iki seviyededir ve eğitim süresi bir yıldır. Tabii ki bu süre sonunda sizin aldığınız dersleri hazmetmeniz dediğim gibi üç seneyi buluyor. Okulumda temel ve klasik astroloji eğitimlerini, okul eğitmenlerinden alanlar benden direk olarak Uranyen Astroloji dersleri alabiliyorlar ve fakat dışarıdan gelen öğrencileri öncesinde bir yeterlilik sınavına alarak Uranyen Astroloji derslerine dahil ediyorum. Okulumuz 2015 yılından beri faaliyettedir ve Astrolojinin bir çok alanında eğitimler veriyoruz.

SÖYLEŞİ: TAHSİN GÜNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.