Sömestr tatilinde öğrenciler ile buluşmayı bekliyorlar

Sömestr tatilinde öğrenciler ile buluşmayı bekliyorlar
Karneler alındı, tatil başladı. Bu tatilde öğrenciler ile buluşmak isteyen Aslan Park ve Tuzla Akvaryum kapılarını açtı.

Yoğun okul temposuna tüm öğrenciler kısa bir ara verdi. Öğrencilerin tatili keyifli hale getirmesi için ise, Viaport Tuzla’da bulunan Aslan Park ve Tuzla Akvaryum’da hazırlıklar başladı. onlarca yırtıcı kedinin ve 12 bin deniz canlısının bulunduğu Viaport Tuzla Satış Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Öğrencilerin aslan yavrularını, timsahları ve kaplumbağaları besleyecekleri, fotoğraf çekilebilecekleri, bir fırsat hazırladık” dedi.

'Keyifli vakit geçiriyorlar'
Satış ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, sömestr için hazır olduklarını vurguladı. Akvaryum ve Aslan Park’ta hem eğitici, hem de eğlenceli vakit geçirmek isteyen öğrencileri beklediklerini söyleyen Aydın, “7 tane yavrumuz var. Bunların 4’ü aslan, 3 tanesi de kaplan yavrusu. 3,5 aylık ve 7 kilo olan aslanlar ve kaplanları şu anda sütle besliyoruz. Bu tür canlılar 6 aya kadar sütle beslenirler. Yavrular burada şu anda hep birlikte olduğu için komik görüntülere de sahne olabiliyor. Birbirleriyle oynayarak keyifli vakit geçiriyorlar. Bu eğlenceli zamanların öğrencilerin çok hoşuna gideceğinizi düşünüyoruz. Bu anlara ortak olmak isteyen tüm öğrencileri bekliyoruz” dedi.

'Beyaz aslan yavruları görebilecekler'
Dünyada toplam 30 tane beyaz aslanın olduğunu ve 4 tanesinin burada olduğunu belirten Aydın, “Aslan Park yırtıcı kedilerin yavrulaması açısından da önemli bir yer. Burası büyük kedilerin korunduğu ve çok fazla yırtıcı kedinin bir arada yaşadığı nadir bir yer. 7 türde 30 canlı var ve en önemlisi beyaz aslanlarımız da var.  Beyaz aslan ve yavruları görebilecekleri tek yer burası” ifadelerini kullandı.

'12 bin okyanus canlısı var'
Modern bir akvaryumlarının olduğuna da vurgu yapan Aydın, “İklim temalı bir akvaryum olduğu için bu yönüyle de Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. 12 bin okyanus canlısına ev sahipliği yapıyoruz. Gelen ziyaretçilerimiz akvaryumda da bazı hayvanların beslenmelerini izleyebilecekler, yırtıcı köpek balıkları, vatozları, piranaları görebilecek, aynı zamanda elle timsah besleyebilecekler. Dolu dolu heyecanlı ve eğlenceli olacağı bir sömestr programı ile ziyaretçilerimizi bekliyoruz” dedi.

'Hem bilgilendirici hem eğlenceli'
Öğrencilerin tatilde bu tarz geziler yapmasının derslerde de katkı sağlayacağını dile getiren Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Aslan Park yırtıcı kedilerin yavrulaması açısından önemli bir yer. Kaplanlar ve aslanların olduğu, yavrulaması zor olan kedilerden yavru verimini çok iyi alıyoruz. Yakın zamanda yeni yavrular da muhakkak aramıza katılacaktır. Burada gezerken birçok canlıyı yakından görüp onları gözlemleme imkanı bulabiliyorlar. Özellikle yırtıcı kedilerin vahşi yaşamlarına tanık olabilecekler bu da onların derslerine yardımcı olacaktır. Sömestre girecek öğrenciler aynı zamanda ören yerlerini de gezmeliler. Böylece hem bilgilendirme amaçlı hem de eğlence amaçlı bir gezi programı olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.