Son Dakika Haberi... EYT başvuru ekranı resimli ve videolu anlatım, başvuru adımları...

Son Dakika Haberi... EYT başvuru ekranı resimli ve videolu anlatım, başvuru adımları...
Milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vatandaşlar çalışırken emekli olabilmek adına evraklarını tamamlayarak SGK binaları veya E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. EYT başvuru ekranı resimli ve videolu anlatım, başvuru adımları haberimizde yer alıyor.

Uzun süre gündemde olmasının ardından bakanlıkların ortak çalışmasıyla sonunda yürürlüğe giren EYT ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Milyonlarca kişiyi ve ailelerini yakından ilgilendiren yasa sonrasında çok sayıda kişi belgelerini tamamlayarak başvurularını yapmak istiyor. Bunun için de SGK müdürlükleri ve E-Devlet üzerinden gerçekleştirme ihtimali bulunuyor. Kuyrukların oluştuğu günlerde zaman kaybetmek istemeyenler internetten süreci bitirebilmek adına sorgulamalar gerçekleştiriyor. EYT başvuru ekranı resimli ve videolu anlatım, başvuru adımları haberimizde yer alıyor.
EYT başvurusu E-Devlet'ten nasıl yapılır?

  • Turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapınız.
  • Arama kısmına aylık, emekli veya gelir kelimelerinden biri yazılarak ekrana gelen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi Verilmesi bağlantısına tıklanır.
  • Yeni başvuruya tıklanır
  • Tahsis Talep Türü olarak yaşlılık aylığı seçilir.
  • SSK türünde aylık talep ediyorsanız 4/A SSK, BAĞ-KUR kapsamında istiyorsanız 4/B BAĞ-KUR işaretlenir.
  • Altta yazan başvuru butonuna tıklanır.
  • TC kimlik numarası ve tüm kimlik bilgileir ekrana gelecektir. Ödeme yapılacak banka seçilerek bankanın talep edilen şubesinin ismi açıklama ksımına yazılır.
  • Cep telefonunuzun başına 0 koymamanız gerekmektedir. E-posta eklenebilir.
  • Adres bilgilerinde ikametgah adresi otomatik olara keklenir. Ancak farklı bir adresi de yazabilirsiniz.
  • BAĞ-KUR, emekli sandığı, banka sandığı veya yurt dışından aylık alınıyorsa 'Aylık alınıyor mu?' sorusunun kutucuğu kesinlikle işaretlenmelidir.
  • Bir sonraki ekranda başvuru tamamla dendiğinde talep SGK'ya gönderilecektir.

E-Devlet çalışmadı

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde emeklilik işlemlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Fatih’teki SGK şubesinde sırada bekleyen Eyüp Kömürlü “Sabah 07.00’den e-devlete beri giriş yapamıyorum. Yapacak bir şey yok mecburen bekleyeceğiz. Ben yazı alacağım ve başvuru yapacağım. Mecburen bekleyeceğim, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.