Sosyal medyada yapılmaması ve uzak durulması gereken 5 madde!

Sosyal medyada yapılmaması ve uzak durulması gereken 5 madde!
Her kesimden milyonlarca insan sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor ve etkileşim elde ediyor. Ancak her zaman olumlu sonuçlar da çıkmıyor. Yapabileceğiniz en ufak hata aleyhinize olabilir. İşte o 5 madde...

İş hayatınızı deşifre etmeyin: Ufak bir şirket veya milyonlara hitap eden bir firmada çalışan maaşlı bir elemansanız işinize dair renk vermekten kaçının. Özellikle yöneticileriniz hakkında yazabileceğiniz sözler ve iş maratonu hakkındaki 'yoruldum', 'çalışmak istemiyorum' gibi yazılar kariyerinize sekte vurabilir.

sosyal medya

Geri planda kalın: Sosyal medya paylaşım için var ancak her zaman değil. Özel hayatınıza dair bilgilerin yer alabileceği paylaşımları yapmaktan kendinizi kurtarın. Özellikle kiminle nerede vakit geçirdiğinizden tatil için nereye gittiğinize kadar pek çok nokta insanların aleyhine oluyor. Özellikle sosyal medyada paylaşılan bilet fotoğraflarının hırsızlığı tetiklediği konuşuluyordu.

sosyal medya

Toplumsal değerler konusunda dikkatli olun: Din, siyaset ve ırkın yanısıra son dönemlerde futbolun da dahil olduğu tartışma ortamları insanlara yapmayacağı şeyleri dahi yaptırıyor. Tartışma kalitesinin her zaman yakalanamadığı sosyal medyada yakınlarınıza ters düşmek sizi üzecektir.

sosyal medya

'Etiket'lenmeyin!: Toplu çıktığınız tatiller, geziler veya etkinliklerde etkilendiğiniz fotoğraflara dikkat edin. Eğlenirken çekildiğiniz fotoğraflar sizler için her zaman mutluluk kaynağı olmuyor. Özellikle poz verirken yaptığınız mimiklerden tutun da sarhoşluk konusuna kadar pek çok konu eksiniz olabilir. Halk deyimiyle 'etiket' olmayın.

sosyal medya

Klavyenin de sonu var: İnsanlar 102 tuşluk klavyenin kendilerine özgürlük verdiğini düşünüyor ama öyle değil. Devlet aleyhine başta olmak üzere suç teşkil eden konularda mesaj atmanız istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yasal mecralarda söylemeye çekineceğiniz veya korkacağınız ifadeleri internette paylaşmayın. Pek çok kişi sosyal medyada yapılan araştırmalar sonucunda gözaltına alındı veya tutuklandı. Her şeyi ölçerek ve tartarak yazın. Günden güne değişen gündem ve konjönktür size farklı bir dönüş yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.