Su faturasını düşürmek için yöntemler

Su faturasını düşürmek için yöntemler
Yapılan zamlar ve ilerde su kıtlığı yaşanma korkusuyla vatandaşlar su faturasını azaltma, suyu nasıl idareli kullanabileceklerini araştırmaya başladı. İşte Su faturasını düşürmek için yöntemler...

Su tasarufu ve suyu nasıl idareli kullabilecekler konusunda etkili yöntemleri sizini çin hazırladık...

SU TASARUFU NASIL YAPILIR?

su-1

·         Su tasarrufu sağlayan armatürler kullanın: Musluklar ve duş başlıkları gibi armatürlerde su tasarrufu sağlayan ürünler kullanarak su tüketimini azaltabilirsiniz. Bu, su faturasını düşürmenize yardımcı olabilir.

·         Tam kapasite çalıştırın: Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam kapasite çalıştırmak, su ve enerji tasarrufu sağlayabilir.

·         Su kaçaklarını onarın: Su kaçakları, su faturasının yükselmesine neden olabilir. Su kaçağı tespit edildiğinde, hemen onarılması gerekir.

·         Enerji verimli cihazlar kullanın: Enerji verimli çamaşır ve bulaşık makineleri, su ısıtıcıları ve diğer cihazlar kullanarak su faturasını düşürebilirsiniz.

·         İçme suyu için şebeke suyu yerine filtreli su kullanın: Şebeke suyu yerine filtreli su kullanmak, su faturasını düşürmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, bu yöntem sağlıklı bir su kaynağına erişmenizi de sağlayabilir.

·         Bahçe sulamasını azaltın: Bahçe sulaması için kullanılan su miktarını azaltmak, su tasarrufu sağlamak için etkili bir yoldur. Özellikle, yağışlı günlerde sulama işlemini ertelemek ve bitkiler için uygun sulama tekniklerini kullanmak faydalı olacaktır.

·         Duş alırken su tasarrufu yapın: Duş alırken daha kısa sürelerde ve su tasarrufu sağlayan duş başlıkları kullanarak su tüketimini azaltabilirsiniz.

·         Su sızıntılarını kontrol edin: Su sızıntıları, sık görülen bir sorundur ve su faturasını artırabilir. Su sızıntısı tespit edildiğinde, hemen onarılması gerekir.

·         Lavabo kullanımını azaltın: Lavabo kullanımını azaltmak, su tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir. Diş fırçalama ve tıraş gibi işlemlerde, musluğu açık bırakmak yerine, suyu kapatarak su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

·         Yağmur suyu toplama sistemleri kurun: Yağmur suyu toplama sistemleri, bahçe sulama, araç yıkama ve tuvalet sifonu gibi alanlarda kullanılarak su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

·         Muslukların sıkıca kapatılmasını sağlayın: Muslukların sıkıca kapatılması, su sızıntılarının önlenmesine yardımcı olabilir.

·         Su ısıtıcısının ayarlarını kontrol edin: Su ısıtıcısının sıcaklık ayarlarını kontrol ederek, gereksiz yere fazla su ısıtmaktan kaçınabilir ve su faturasını düşürebilirsiniz.

·         Kirli suyu geri dönüştürün: Kirli suyun geri dönüştürülmesi, bahçe sulama, tuvalet sifonu gibi alanlarda kullanılarak su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

·         Su aboneliğinizi düzenli olarak kontrol edin: Su aboneliğinizde hatalı bir ücretlendirme veya fatura hatası olup olmadığını kontrol etmek, gereksiz yere fazla ödeme yapmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Bu yöntemleri uygulayarak su faturasını düşürebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.