Sürekli alay ettiler: Toplumun adaleti yok!

Sürekli alay ettiler: Toplumun adaleti yok!
Otizmli bir birey Doğukan Yegin, Damga okuyucuları için otizmli bireylerin sosyal yaşam içerisinde, iş yerlerinde yaşadığı sorunları anlattı. Okul hayatı boyunca hep alay konusu edildiğini ve dışlandığını ifade eden Yegin, çalıştığı işyerinde de kendisine mobing yapıldığını savundu. Yegin, “Toplumun adalate yok” dedi

Şu an depo destek elemanı olarak çalıştığı iş yerinde iki kuryenin kendisiyle alay ettiğini, yüzüne tükürüğünü anlatan otizmli birey Doğukan Yegin, bölge müdürüne şikayette bulunması sonrası kameralardan olayın izlenip kendisiyle uğraşan iki kuryenin işine son verildiğini ve kendisinin de idari izinde olduğunu ifade etti.


2 üniversite okuyorum

Yaşadığı zorlukları Damga'ya anlatan Yegin, “Okul hayatım boyunca hep alay konusu oldum, hep dışladılar beni. Sonra da okuldan atıldım zaten. Fakat pes etmedim, eğitim hayatıma devam ettim ve şu an iki üniversite okuyorum. Birinci üniversitem; Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi ( son sınıftayım) , ikinci üniversitem; Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Bilgisayar Programcılığı. Biliyor musunuz, orta okuldan beni attıkları zaman okul müdürü anneme “benim çocuğum böyle olsa onu zincirlenmiştim” şeklinde bir cümle kurmuştu. Hayatın içindeki hakkım olan eğitimden mahrum bıraktığı yetmezmiş gibi üstüne beni umutsuz vaka olarak görmüş bu cümleleri söylemişti. Oysa zincire vurulması gereken ben değil onun zihniyeti olmalı” tepkisini gösterdi.

Beni hasta görüyorlardı

“Toplumda adalet tam da bu örnekteki gibi. Adalet yok. Arkadaş ortamlarında dışladım, hayatımda hiç kız arkadaşım olmadı ve maalesef ki Türkiye’de otizmin hastalık olmadığını anlatmak cahile bilimi anlatmaktan daha zor” diyen Yegin, “Artık kız arkadaş mevzusunda da şansımı yabancı kızlarda arıyorum. Hiç kusura bakmasınlar ama onlar daha kültürlü ve daha insan. Türk insanı kendinden nefret ettirdi, belli bazı dostlarım ve birtakım müstesna insanlar var farkındalığı olan insanlar o kadar. İnsanlardan nefret etmeme sebep olacak o kadar çok şey yaşadım ki; çalıştığım bu iş yerinde kuryelerden yaşadığım mobing ilk değildi, daha önceki iş yerim market sektörüydü ve orada da çok dışlandım. Müdür benim adıma kasa açıyor ve bütün açıkları bana kilitliyordu. Alacağım izin günlerini vermiyordu ve her gün 12 saat çalıştırıyordu. Başka bir müdür de o da kadın müdürdü, yeğeni ağır otizmliydi ve o da yüzüme tükürmüştü. Beni hasta görüyorlardı, farklılığımı göz ardı ediyorlardı” ifadelerini kullandı.


Kız arkadaşım olsun istiyorum

İş yerlerinde yaşayacağı zorlukların önüne geçmek için “İş Hukuku”nu öğrendiğini ve haklarını korumaya çalıştığını ifade eden Doğukan Yegin, “İleriye yönelik hedeflerim arasında bilgisayar oyunu yapmak onu satmak ve Estonya’da bir şirket kurmak var. Şu an bilgisayar oyunu animasyonları ve modellemeleriyle tek başıma ilgileniyorum. Ayrıca bir gün aşık olacağım ve beni seven bir kız arkadaşımın olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.


Dilek Bozkurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.