Suriye vatandaşları için geçici koruma kimliği kayıp ilanı

Suriye vatandaşları için geçici koruma kimliği kayıp ilanı
Türkiye'de yaşayan milyonlarca Suriyeli bulunuyor. Suriye vatandaşlarının çoğu da geçici koruma kimliğine sahip. Kimliğin kaybı söz konusu olduğunda zayi (kayıp) ilanı verilmesi gerekiyor.

İstanbul'da 39 ilçe yer almaktadır. Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda yaşayan Suriyeliler kimlikleri için kayıp ilanı vermekle yükümlüdür. Haklarında işlem yapılmaması, isimlerinin bir suça karışmaması hususunda kritik önem arz ediyor. Suriyeli geçici koruma kimlik kartını kaybeden herkes Gazete Damga'da zayi ilanı verebilir.

Geçici Koruma Kanunu ve Yönetmeliği'nde yer alıyor
Kayıp kimliklerle ilgili maddelerde Suriyeli vatandaşların kayıpları konusunda yapmaları gerekenler anlatıyor. 22. maddede 5 fıkra yer alıyor.

MADDE 22- (1) Kayıt işlemleri tamamlananlara, valilikler tarafından geçici koruma kimlik belgesi düzenlenir. 8 inci maddenin birinci fıkrası kapsamına girenlere geçici koruma kimlik belgesi verilmez, verilmişse iptal edilir.
(2) Geçici koruma kimlik belgesi verilenlere, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yabancı kimlik numarası da verilir.
(3) Geçici koruma kimlik belgesinin şekli ve içeriği Genel Müdürlük tarafından belirlenir, bu belge süreli veya süresiz olarak hiçbir ücrete tabi olmaksızın düzenlenir.
(4) Geçici koruma kimlik belgesinin yıpranması ya da kaybedilmesi durumunda ilgiliden açıklama istenir ve bu durum kayıt altına alınır. Belgenin yıpranması halinde belge iptal edilir. Yıpranan ya da kaybedilen belgenin yerine yenisi düzenlenir.
(5) Geçici korumanın sona ermesi halinde geçici koruma kimlik belgesi geçerliliğini kaybeder ve yabancıdan geri alınır.


Zayi ilanı nasıl verilir?


Kaybolan kimliğiniz için vereceğiniz ilanlarda Gazete Damga'yı arayabilirsiniz. İstanbul'un 39 ilçesinden de zayi ilanlarınızı alıp yayınlamaktayız. Tek yapmanız gereken 0212 871 3606 numaralı telefondan bilgi almak. Gün içerisinde verilen zayi ilanları bir sonraki sayıda yayınlanmaktadır. 


 

Zayi ilanı için gerekli bilgiler


Kaybedilen kimlik için verilecek zayi bilgisinde isminiz ve soy isminizin yanısıra verilen vatandaşlık numarası gereklidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum