Taksi / Uber rekabetinde 5'e katlayan hareket

Taksi / Uber rekabetinde 5'e katlayan hareket
Milyonlarca taksi kullancısına alternatif hizmet sunma amacıyla faaliyetine başlayan UBER için gösterilen tepkiler darp ve dövmeye kadar gitmiş, araçlara zarar verilmişti. UBER'ciler de taksicilerin davranışlarının düzeltmesi konusunda çok sayıda mesaj yazmış aksi takdirde kendilerini tercih etmeyeceklerini belirtmişti. İşte iki taraf arasındaki rekabetin faturası...

Sarı taksilerin Uber'cilere gösterdiği tepkilerin ardından 5 bin olan uygulama kullanıcısı sayısı 24 bin 500'e yükseldi.

Kamuoyunda çeşitli zamanlarda yaşanan taksici/Uber şoförü gerginliği sonrası vatandaş seçimini Uber'den yana kullandı Habertürk'ün haberine göre yayınlanan Türkiye verileri bu bilgileri doğruladı.

Son günlerdeki yaşananların taksi piyasasında plaka fiyatlarının düşüşüne neden olduğu bilgisinin verildiği haberde, Uber’in Türkiye verilerine yer verildi. 

Buna göre; gerginlik başlamadan bir gün önce yani 6 Mart’ta Uber'in İOS ve Android telefonlara indirilme rakamı 5 bin iken, trafikte saldırı olaylarının başladığı 7 Mart’tan itibaren indirilme rakamları hızla arttı.

taksi uber

7 Mart’ta 7 bin, 8 Mart’ta 8 bin 500, 9 Mart’ta 12 bin, 10 Mart’ta 14 bin, 11 Mart’ta 16 bin, 12 Mart’ta 15 bin, 13 Mart’ta 22 bin ve 14 Mart’ta 24 bin 500’e çıktı.

Yani son 10 günlük sürede Uber kullanıcılarının sayısı 5 kat arttı. Uber’in verileri incelendiğinde sadece mart ayında değil, 9 Ekim 2017’de taksicilerin yaptığı Uber protestosu sonrasında da yine telefonlarına bu yazılımı yükleyenlerin sayısında hatırı sayılır bir artış oldu.n

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.