Tıp Bayramı nedir neden kutlanır? 2019 Tıp Bayramı mesajları

Tıp Bayramı nedir neden kutlanır? 2019 Tıp Bayramı mesajları
Bugün 14 Mart Perşembe. Yani Tıp Bayramı. Sağlık sektöründe hizmet veren çalışanların kutladığı Tıp Bayramı hakkında araştırmalar yapılıyor. Tıp Bayramı neden kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? İşte 2019 Whatsapp ve SMS Tıp Bayramı mesajları...

Sağlık sektörünün çalışanları vatandaşların hayatlarıyla ilgili birçok müdahaleye imza atıyor. Fedakarlıktan kaçınmayan, ellerinden gelen her şeyi yapan ve kendilerini de en ufak bir olayda sorumlu hisseden sağlık çalışanları 14 Mart'ta Tıp Bayramı'nı kutluyor.

TIP BAYRAMI İLK OLARAK NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?
14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

TIP BAYRAMI MESAJLARI VE SÖZLERİ

"Beni Türk doktorlarına emanet ediniz." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

"Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır." Hz. Muhammed (s.a.v)

"İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur; sağlık ve gençlik." Hz. Ali (r.a)

"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." Eflatun

- Tıp bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.

- Tıp mensuplarının Tıp Bayramını en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

- Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlarım.

- İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.