TOGG nedir, ne demektir? TOGG'un açılımı nedir?

TOGG nedir, ne demektir? TOGG'un açılımı nedir?
İlk yerli otomobil olma unvanı ile satışa sunulan ve ön siparişi alınan TOGG hakkında birçok araştırma yapılıyor. Onlardan biri de ismimin ne anlama geldiği. Peki, TOGG nedir, ne demektir? TOGG'un açılımı nedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Ne zaman çıkacağı konusunda sabırsız bir bekleyişin sona erdiği TOGG, doğuştan elektrikli ilk yerli otomobil unvanıyla vatandaşların karşısına çıktı. Seri üretime 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanı ile başlandığı otomobile ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde fiyatlar da açıklanmıştı. En çok ilgi gören 'T10X' ismi verilen C Segmenti SUV modelinin ücretleri de belli olmuştu.

Başlangıç fiyatı 953 bin TL olarak duyurulan otomobilin donanım, menzil ve opsiyonel ilaveler ile birlikte fiyatının 1 milyon 215 bin TL arasında olması bekleniyor. Herkes tarafından heyecanla beklenen otomobille ilgili detaylar arama motorlarında hızla araştırılırken birçok kişi "Togg" kelimesinin anlamını merak etti. Peki, TOGG nedir, ne demektir? TOGG'un açılımı nedir? İşte detaylar...

togg-4



TOGG nedir?

Aylardır merakla beklenen ilk yerli otomobilin adı TOGG olarak duyurulmuştu. Sahip olduğu özelliklerin yanı sıra beklentilerin altındaki fiyatlarıyla adından söz ettiren markanın isminin nereden geldiği araştırılarak öğrenilmek isteniyordu ve birçok kişi TOGG nedir, ne anlama gelir? gibi sorgulamalarda bulunuyor. Togg kelimesinin açılımı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu" olarak açıklanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.