Tuğçe Selvi Funda Esenç için şikayetçi oldu: Onurumu kırdı

Tuğçe Selvi Funda Esenç için şikayetçi oldu: Onurumu kırdı
İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetlisi görevlisi Tuğçe Selvi'ye hakaretler yağdıran Funda Esenç için ilk adım atıldı. Şikayetçi olan Selvi; "İnsanların içinde beni aşağıladı, onurumu kırdı" dedi.

Türkiye'nin büyük tepkisini çeken olayda Funda Esenç, Tuğçe Selvi'ye uçağın rötar yapması nedeniyle küfür ve hakaret etmişti. Vidosu internette yayılan ve paylaşım rekoru kıran anların ardından Esenç sosyal medyadaki tüm hesaplarını kapatmıştı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma ile igli olarak 25 Nisan'da gerçekleşen olayda Tuğçe Selvi, uçağın körüğe yanaşıp yanaşmadığını kontrol etmek için körük içine girdi. Uçak o esnada gelmişti ancak henüz körüğe yanaşamamıştı. Tuğçe Selvi kısa süre sonra yolculara bilgi vermek için kapıya geri döndü.

Tuğçe Selvi bu anları İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne verdiği ifadede şöyle anlattı:
"Geri döner dönmez ismini sonradan öğrendiğim Fatma Funda Esenç isimli şahsın, M. Ü. isimli görevli arkadaşımın bulunduğu masaya eliyle vurarak 'Gecikme ekrana yazılmadı. Müdür ve şeflerinizi arayın' şeklinde bağırdığını duydum."

Tuğçe Selvi ifadesinde bu ilk gerilimden sonra çalışma arkadaşı ile birlikte yolculara yönelik uçağın geldiğini ancak hava yolu şirketi tarafından gecikme yazdırılmadığı için uçağın hareket saati ile ilgili olarak net bilgi veremeyeceklerini anlattı.

'Hiçbir şey yapmıyorsunuz'
Tuğçe Selvi ifadesinin devamında "Bu sırada ayakta bulunan yolcuların içerisinde olan söz konusu bayan yolcu beni yanına çağırarak oturacak yer olmadığını ve ayakta durmaktan yorulduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine kendisine oturması için yer temin edebileceğimi söyleyerek ayakta bulunan diğer yolcularımızın sorularına cevap verdim ve görev yaptığım masaya geçtim. Görev yaptığım masama geçmemle birlikte söz konusu yolcu bana hitaben 'Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Hala orada hiçbir şey olmamış gibi bekliyorsunuz. Hiçbir şey yapmıyorsunuz. Sizin kazandığınız para haram para. Bunların hepsi çoluğunuzdan çocuğunuzdan yakınlarınızdan da çıksın' dedi. Ben de adı geçen yolcumuzu bu şekilde konuşmaması için uygun dille uyardım" dedi.

Diğer yolcular da uyardı
Funda Esenç'yi, kendisi gibi diğer yolcuların da uyardığını anlatan Tuğçe Selvi şunları kaydetti:
"Uygun şekilde uyardığım halde bu defa bana hitaben 'Koca k. büyüteceğine birazcık aklını çalıştır' şeklinde hakaret etti. Ben de bunun üzerine şahsa yaklaşarak yolcularımızın rahatsız olmaması adına düzgün uyarması için uyardım. Şahıs yine susmayarak bana hitaben 'Düzgün konuşmayacağım. Bir saat bekledim. Koca k. büyütene kadar aklını çalıştır' şeklinde hakaretine devam etti. Ben yine kendisini uyarmak üzere yanına yaklaştığımda bu sefer de şahıs 'Hop hop hop... Temas yok. Ben çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü' şeklinde hakaretine devam etti."

Onurumla oynadı
Psikolojisi bozulduğu için o gün işine devam edemediğini anlatan Tuğçe Selvi "Ben Fatma Funda Esenç isimli şahıstan tüm yolcuların önünde kalabalık ortamda bana hakaret ettiğinden, aşağıladığından ve onurumu kırdığından dolayı davacı ve şikâyetçiyim" dedi. Tuğçe Selvi, ifadesinde yaşananlara tanık olan kişilerin de isimlerini verdi.

Yasal yollara başvurduk
Tuğçe Selvi'nin avukatı Görkem Gökçe ise konu ile ilgili paylaştığı mesajında "İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetlerinde çalışan müvekkilimize yönelik kamuoyunda da haklı olarak yankı uyandıran hakaret fiili ile ilgili gereken yasal yollara bugün başvurduk ve sürecin takipçisi olacağız" dedi.


 

SERKAN BALBAL FUNDA ESENÇ TUĞÇE SELVİ

tuğçe selvi

funda esenç atlasglobal
 

FUNDA ESENÇ SOSYAL MEDYA


Funda Esenç kimdir?

Tozlu Mikrofon adlı internet sitesinin haberine göre özel bir şirkette Halkla İlişkiler uzmanı olarak çalışan Funda Esenç, aynı zamanda iletişim danışmanın olarak da mesleğini yapmaktadır. Esenç’in çalıştığı firma Feride Edige’ye ait. Feride Edige’nin 1997 yılında kurduğu Pro İletişim isimli firma, 2016 yılında Tarkan’ın iletişim danışmanlığını da üstlenmiştir. Funda Esenç Pro İletişim’in genel müdürlüğü görevinden ayrılmıştır.


funda esenç


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.