UBER Taksi uygulaması nasıl çalışır ve indirilir | Uber Taksi çağırma nasıl yapılır

UBER Taksi uygulaması nasıl çalışır ve indirilir | Uber Taksi çağırma nasıl yapılır
Her gün milyonlarca kişinin ulaşım aracı haline gelen taksilere alternatif olarak üretilen UBER uygulması Türkiye'de de oldukça fazla rağbet görüyor. Son günlerde taksicilerin hedefinde olsalar da UBER ile tanışmak ve programdan yararlanmak isteyen çok sayıda kişi mevcut. Peki UBER nedir, nasıl çalışır ve indirilir, fiyatları ucuz mudur pahalı mıdır. İşte detaylar...

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen UBER & taksiciler rekabeti herkes tarafından hayretle izleniyor. UBER hizmetini yurt dışında alan vatandaşlar Türkiye'de de aynı imkandan faydalanmak isterken taksiciler ise vergi ödemedikleri gerekçesiyle kaldırılması yönünde eylemlerde bulunuyor. Sadece birkaç işlemle çağırılanilen UBER araçlar için geliştirilen sistem de kullanıcılar için önemli bir nokta. Ayrıca birçok taksicinin davranışları sebebiyle sarı araçlara binmek istemeyenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki UBER nedir? İşte tüm bilgiler.

Editörlerimizden Burak Zihni UBER ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşacak. UBER hizmetinden faydalanmak isteyen okuyucularımızın haberi sonuna kadar incelemesini tavsiye ederiz. Aklınızda soru işareti bulunmaması hususunda önem taşımaktadır.

UBER nasıl çalışır?

UBER mobil platformlarda oluşturulan uygulamalar üzerinden taksi çağırma hizmetidir. Bu hizmet kapsamında dilediğiniz yerden taksinizi belirleyebilirsiniz. Oluşturacağınız bir üyelik sonrası dilediğiniz gibi uygulamayı kullanabilirsiniz.
 

UBER taksi nasıl çağırılır?

Üyeliğinizi oluşturduktan sonra Konumunuzu açık duruma getirip bulunduğunuz yerin işaretlenmesine dikkat ederek gitmek istediğini yeri seçin. Gazetemizin merkezinin bulunduğu Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi'nde görünüyor şu an harita.

uber taksi

Güzergahımızı Bakırköy olarak belirledik. Gitmek için seçtiğimiz lokasyon hemen oluştu ve ardından bilgiler dizildi. Açılan ekrana göre fiyatlar var. 1-6 kişilik hizmet için 61 lira ödemeniz gerekiyor. Bu tutar size önceden söyleniyorki kötü sürprizlerle veya dolaştırma gibi ek tarifelerle uğraşmayın diye.

uber taksi

Ardından Bakırköy'e gidiş saatimiz de 12.45 olarak açıklandı. Yani az çok varış sürenizi biliyorsunuz yola çıkmadan önce.

uber taksi

Rezervasyon da var

UBER taksi sadece o an çağırılan taksi hizmeti değil. Dilediğiniz zaman için ileri bir tarihe rezervasyon yaptırma şansınız da mevcut.

uber taksi

UBER FİYATLARI KAÇ LİRA?

UberXL açılış ücreti 8 TL, dakika başına 0,35 kuruş, KM başına 2,5 TL olarak ücretlendiriyor.Ayrıca en düşük tutar 15 TL olmak zorunda. Çağrının iptali durumunda ise 15 TL ceza bedeli var. 
 

UBER NASIL İNDİRİLİR?

Uber hem Apple Store hem de Google Play üzerinden iOS ve Android işletim sistemli telefonlara indirilebilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.