Ücretli poşet uygulaması başladı! Poşet kaç lira

Ücretli poşet uygulaması başladı! Poşet kaç lira
Milyonlarca vatandaşın her gün yaptığı alışverişte kullandığı poşetler artık ücretli. Peki poşet kaç lira? İşte poşet fiyatları...

2019'un gelmesiyle birlikte ücretli olan poşetler için araştırmalar var. Poşetlerin fiyatları ve kullanım alanlarıyla birlikte müşterilerin kendi poşetlerini getirip getiremeyeceği sorgulanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artık poşetler 25 kuruş üzerinden satılacak. Ücretli poşetler bugünden itibaren satılacak. Ücretsiz poşet veren işletmelere para cezası kesilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 yılında yayımlanan yönetmelikle 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ülkemizde halihazırda satış noktalarında ücretsiz verilen plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme yaptı. 1 Ocak 2019 itibariyle artık plastik poşet uygulamasına geçiliyor. Ücretli plastik poşetler 25 kuruş olacak.

31 Mart'a kadar devam
Ocak itibarıyla plastik poşetlerin ücretli satışında barkod kullanılması zorunlu. Ancak stoklarında barkodsuz plastik poşet olan satış noktalarını da mağdur etmemek için barkodsuz poşetlerin kullanımı, 31 Mart 2019’a kadar sürecek.Ayrıca şarküteri, ekmekunlu mamuller ve manav reyonunda 15 mikronun altındaki incelikte ‘hışır’ denilen plastik poşetlerin ücretsiz kullanımı devam edecek. Diğer plastik poşetleri ücretsiz verdiği tespit edilen satış noktalarına ve işletmelere, depo alanı hariç kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.