Üniversiteli öğrencilerden şehitlere vefa projesi

Üniversiteli öğrencilerden şehitlere vefa projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri şehitlere ve şehit yakınlarına karşı olan vefa borçlarına Yaşatmak İçin Can Verenler ismindeki sosyal sorumluluk projesi ile dikkat çekmek istediler.

Proje kapsamında öğrenciler öncelikle Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ederek, çelenk bıraktılar. Projenin ikinci kısmında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Alihan LİMONCUOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı Şehitleri Anma Töreni gerçekleştirildi. Projenin son etabında ise öğrenciler Edirnekapı Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde şehit yakınları ile bir araya gelerek vatandaş olarak şehit yakınları için neler yapılabilekleri üzerine sohbet ettiler, şehit ailelerine hazırladıkları ikramları sundular.

Proje araştırma evresinde 100 kişilik bir öğrenci grubu üzerinde  konuya ilişkin öğrencilere yapılan anket sonucunda ortaya çıkan veriler de katılımcılarla paylaşıldı. Araştırma, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, İstanbul Gelişim Üniversitesi  Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ile Öğr. Gör. Atilla Akalın önderliğinde öğrencileri Çiğdem ÖZGÜL, Emel SİVRİ, Sultan SENA ÖNDER, Yüksel ER, Sefkan GÜRGEN, Elif KICI, Beyza Nur TAŞKIN, Çağatay Kaan GÜRCAN, Asya İslim OTHAN, Gülşen Ece TEKGÜL, İlker Musa DEMİR tarafından ortaya konuldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Yaşatmak İçin Can Verenler Projesi

Anket bulgularına göre katılımcıların %34’ü şehitlerin yeterince anılmadığı görüşüne sahiptir. %28’i ise daha önce şehitlerle ilgili yapılan etkinliğe katılmadıklarını belirtmiştir. %38’i şehit ailelerine nasıl yardım edilebileceğini bilmemektedir. % 33’ü şehitlerin bakım ve onarımın yapıldığı konusunda kararsızdır. %35’i devletin şehit ailelerine yeterli destekte bulunduğu konusunda kararsızdır. 
Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet GÜNER “İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerine duyarlılıkları nedeniyle çok teşekkür ederiz. Kapımız her zaman sizlere sonuna kadar açık. Burası hepimizin evi, yuvası, burada bir arada acılarımızı paylaşıyoruz, zaman geçiriyoruz. Sizler de artık ailemizin birer parçasısınız“ diyerek derneğin öğrenciler için hazırladığı teşekkür belgelerini dağıttı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Yaşatmak İçin Can Verenler Projesi

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nezir Köse ise “Öğrencilerimizin mesleklerinde yetişmelerinin yanısıra vatanseverlik, vefa ve maneviyat yönlerini de geliştirdikleri projelerin çatımız altında gerçekleşmesi bizi oldukça mutlu ediyor. Bu proje ile tüm şehit ve gazilerimize minnetimizi sunma şansı bulduk. Vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına ise sabır diliyoruz.” 

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Yaşatmak İçin Can Verenler Projesi

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.