Uzmanlar uyardı: Aşırıya gitmeyin! Hayatınızı kaybedebilirsiniz

Uzmanlar uyardı: Aşırıya gitmeyin! Hayatınızı kaybedebilirsiniz
Kilo kontrolü veya sağlıklı yaşam için her gün yapılan spor istenmeyen sonuçlar yaşanmasına yol açabilir hatta ölümle bile burun buruna gelebilirsiniz aman dikkat!

FADİME DİLEK KANTOĞLU KEKLİKÇİ- Uzmanlara göre uzun vadede kronik ağrı ve kas hasarının önüne geçmek için bazı hususlara dikkate etmek gerekiyor. İşte spor yaparken oluşabilecek olumsuz tabloyu önlemenin yolları.

Her gün egzersiz yapmak ne kadar doğru

Düzenli olarak spor yapmadan önce kişinin bedenini tanıması gereklidir. Farklı spor türlerine engel olacak sağlık sorunlarının olup olmadığını öğrenmek hayati önem taşıyor. Performans yoğunluğunun az olduğu spor türleri her gün yapıldığında bir sorun oluşturmaz. Ancak kalp hastalığına yatkın olmak koşu bandında uzun süre koşmayı imkansız kılar ve süreklilik halinde ölümcül olabilir. Her gün ağırlık çalışmak gibi yoğun tempolu aktiviteler profesyoneller tarafından önerilmez. Yoğun egzersizlerin bedende fiziksel zorlanmalar ve stres yaratması gibi olumsuz etkiler de olabilir.

Her gün spor yapmanın en büyük etkisi uzmanlara göre vücudun sakatlanma riskini arttırmasıdır. Vücudunuza yeterli dinlenme zamanını vermeniz oldukça önemli.

Isınma hareketlerini atlamayın

Bir diğer dikkat edilmesi gereken ise spora başlamadan önce ısınma hareketlerinin yapılmasıdır. Yapılmadığı taktirde kas spazmları kaçınılmaz olur ve sakatlıklar yaşanabilir. Herhangi bir spora başlamadan önce ısınmak için yürüyüş ve hafif tempolu koşu yapmak gibi az yoğunluğa sahip egzersizler tercih edilebilir.

Esneme hareketleri de ısınma kadar önem taşıyor

Vücudu esnetmekte oldukça önemli. Esneme hareketleri de ısınmanın ardından yapılarak beden daha tempolu egzersizlere hazırlanır. Bu şekilde vücuttaki koordinasyon artar ve kondisyon güçlenir. Egzersiz tamamlandığında ise gerdirme ve soğuma hareketlerinin yapılması önerilir.

Tabi sporun faydaları da saymakla bitmez ve hayatımızın bir parçası olması gerektiği gerçeği de yadsınamaz. Sporun fiziksel faydalarının yanı sıra psikolojik faydaları uzun soluklu ve sağlıklı bir hayata başlamanıza yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.