Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Isıgöllü: 'İlk kısıtlamasız cumarteside ciromuz yüzde 30 arttı'

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Isıgöllü: 'İlk kısıtlamasız cumarteside ciromuz yüzde 30 arttı'
Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda kademeli olarak başlatılan 'kontrollü normalleşme' dönemi kapsamında İstanbul için Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla AVM'lerde yeniden canlılık yaşandı. Durumla ilgili olarak Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, “İlk kısıtlamasız cumarteside, kafe ve restoranların da tekrar faaliyete geçmesiyle ciromuz yüzde 30 arttı” dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda başlatılan 'kademeli ve kontrollü normalleşme' dönemi kapsamında Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı, AVM'ler ile kafe ve restoranlar başta olmak üzere pek çok mekan yeniden faaliyet göstermeye başladı.

'Tüm kategorilerde ciddi bir hareketlenme başladı'

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü bu durumun cirolarına olumlu etki yaptığını belirterek, kısıtlamaların kademeli olarak kalkmaya başlamasıyla tüm kategorilerde ciddi bir hareketlenmenin başladığını söyledi. Isıgöllü, "İnsanlar 1 yıldır asgari seviyede hayatın içinde ve ağırlıklı olarak evlerine kapanmış durumda. Bu sebeple öteledikleri ve acil olmayan ihtiyaçlarını bu dönemde gidermeye başladılar. Kısıtlamaların kademeli olarak kalkmaya başlamasıyla tüm kategorilerde ciddi bir hareketlenme başladı. Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla çocuk giyimi ve pandemi süresince en düşük kategori olan kadın giyim segmentinde son günlerde çok ciddi oranlarda ciro artışları yaşanıyor” dedi.

Cirolarda yüzde 30 seviyesinde artış

Haftasonları AVM'lerin, alışveriş anlamında en verimli günler olduğunu anımsatan Isıgöllü, "Özellikle kış döneminde, toplam alışverişin yüzde 50’si hafta içi, yüzde 50’si hafta sonu gerçekleşiyor gibi düşünülebilir. Kafe ve restoranların da tekrar faaliyete geçmesi ve bu durumun psikolojik etkisiyle cumartesi günlerinin açılmış olması cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladı” diye konuştu.

Hem AVM genelinde hem de mağazalarda, içeride aynı anda bulunabilecek kişi kapasitelerinin belirlendiğini ve AVM yönetimlerinin binlerce çalışan ve on binlerce ziyaretçinin sağlığı için kuralların uygulanmasını sağlamaya çalıştığını belirterek, "Alışveriş merkezleri en baştan itibaren ilgili kamu otoriteleri tarafından neredeyse her gün denetleniyor. Aslında tedbirlerin tamamı insanların bireysel tedbirler almalarına dayanıyor. Herkes maske, mesafe ve kişisel hijyen kurallarını uyguladığında virüsün bulaşma ihtimali ortadan kalkıyor. Bu bilinç olduğunda, virüs etkisi ve vaka sayıları giderek azalacaktır. Dolayısıyla kısıtlamalar da kademeli olarak kaldırılarak normalleşme süreci hızlanacaktır” ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.