Yaparsa ancak Erdoğan yapar

Yaparsa ancak Erdoğan yapar
Yazıma başlamadan önce başta yapıldığından bu yana çok tartışılan saray da olmak üzere her alanda iyiden iyiye hem de yüksek sesle seslendirilmeye başlanan AF’a bakışımı baştan belirtmek isterim..

Yazıma başlamadan önce başta yapıldığından bu yana çok tartışılan saray da olmak üzere her alanda iyiden iyiye hem de yüksek sesle seslendirilmeye başlanan AF’a bakışımı baştan belirtmek isterim..
Evet, bir kez daha hem de üzerine diyorum ki; bu ülkenin güzel günlere yeniden merhaba demesinin tek yolunun seçimler ya da seçimlere girenlerin vaatleri değil, tüm ülkeyi rahatlatacak, karanlık oyunları en az 30 yıl geriye öteleyecek olan yarım yamalak değil geniş kapsamlı tam bir genel aftır.
Benim af konusunda ki görüşüm açıkça budur..
Bunu söylerken de bunu yapacak olan tek liderin de, tam başkan olmak için erken seçim kararı alan ve kazanacağına inandığı 24 Haziran öncesi yeni isimlerin ağırlıkta olduğu bir liste ile seçimlere gideceğini belirten Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Çünkü aynı Erdoğan daha öncede şu an buzdolabının buzluğunda olan ve yeniden çıkarılması canı gönülden istenen barış süreci başta olmak üzere birçok olmaz deneni yapmış ve bugüne dek iktidarda kalmasının birinci nedeni olan bu ülkenin önünü açan cesur kararları alabilmiş bir isimdir.
Benim gibi toplumun büyük bir kesiminin yanı sıra ekonomiyi çökerten yani dağ/taşı bombalamanın fayda getirmediği politikaların yeniden geri plana itilip, barışı, kardeşliği yeşertecek adımların atılmasını isteyen aydınlar da genel af diyor,
Aydınların yanı sıra bu ülkenin ana sorunu Kürt sorununun taraflarının da işaret ettiği geniş kapsamlı bir genel affın bu ülke üzerinde oynanan birçok karanlık oyunu da bozup, bitiremezse de en azında yıllarca geriye öteleyeceğini Erdoğan’da, son günlerde affı yüksek sesle seslendiren kurmayları da iyi biliyorlar.Ve bunu yapacak olanın sen, ben, o yada bu değil Erdoğan olduğunu da..
Peki, Erdoğan bu cesur adımı atarsa     ne olur?
Öncelikle son iki seçimdir oy aldığı şehit ailelerinin tepkisini alır.
Ama onları ikna edecek olan yine         Erdoğan’dır.
Kaldı ki şehit ailelerinden sonra en büyük tepkinin gelmesi düşünülen MHP Lideri Bahçeli’de geniş olmazsa da bir affın şart olduğunu ilk seslendirenler         arasındadır..
Bu durum da Erdoğan’ın elini rahatlatmaktadır.
Ve Erdoğan bu adımı atması halinde bugün küskün oldukları ileri sürülen Kürt seçmenden de büyük oranda oy alacağı kesin olur.
Ve 7 Haziran ile 1 Kasım’da alamadığı başkanlığı 24 Haziran öncesi, çıkarılacak olan bir genel afla alabilir.
Kader mahkûmları diye ayrım yapmadan 15 Temmuz hatasını işleyenlerin de insan olduğunu unutmadan çıkaracağı bir genel af ile kendi kaderine de yeni bir yön verecek olan yine Erdoğan olduğuna inanmaktayım.
Bu nedenle bir kez daha diyorum ki;
Yaparsa ancak Erdoğan yapar.

Hepsi Erdoğan’a çalışıyor...
24 Haziran’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde başkan olarak seçilmeyeceği değil, birinci turda seçilip, seçilmeyeceği konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam bir başkan olması için çalışanların partililerinden çok sözüm ona Erdoğan’ı istemeyenler olduğun desem kızanlar olabilir.
Ama bir gerçek var ki; Oda son 16 yıldır Erdoğan’lı bir yönetimin devamı için birilerinin çeşitli kisveler altında saklanıp, Erdoğan’a puan toplatan çıkış ve açıklamalar ile saklanmayacak bir durum yaşıyoruz.
Bu durumun başını çekenlerin ulusalcılar ve yıllardır başında olduğu partiyi bir arpa boyu ileri götürmeyen ama başta emeklileri olmak üzere apoletçilerle birlikte bu partinin ideolojisi üzerinde hem maddi hem de siyasi rant götüren İpi germekten meşhur İşçi Partisi’nin başkanı Doğu Perinçek ve onun ekibidir.
Bunun en son örneği de bir zamanlar Abdullah Öcalan ile birlikte halay çeken Perinçek’in çoğu demokrasi adına aday olması için son anda kendisinin de aday olması için imza verip, zar zor cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra yaptığı ilk ve alçakça açıklamasıdır.
Ne demiş; ‘Cumhurbaşkanı olursam HDP’yi kapattıracağım, CHP ile de ikinci tura kalınırsa iş işbirliği yapmayacağım..’
Perinçek’in burada ki hedefi, asıl işi olan jurnalciliğin yanısıra Erdoğan’a oy çalmak olduğu da bilinmelidir.
Yani CHP’nin adayı İnce ve birçok solcunun çağrısı ile ancak cumhurbaşkanı adayı olan ve aday olur olmaz yaptığı ilk açıklaması ile CHP’lileri ve Kürtleri kızdırıp, adeta ‘bu alçaklardan Erdoğan daha iyidir’ dedirtmeye çalışıyor..
Çünkü o da biliyor ki, başta Kürtler olmak üzere Erdoğan’a oy verenlerin kendilerine kıl olduğunu.
Sadece Perinçek mi?
Tatbiki değil.
Bir de onun tayfası ulusalcılar var.
İşte onlardan biri daha Perinçek gibi yaptığı açıklama ardından benim sanal ortamda kendisiyle ilgili paylaştığım mesaj.
Ki bu mesaja da adeta yaşananları yani birileri Erdoğan’ı tam başkan yapmak için Çin sevdalısı ulusalcı ya da sahte solculuk kisvesi altında Erdoğan’a karşı mücadele ettiğini söyleyip, Erdoğan’ı başkan yaptırmak için mücadelelerini ortaya koyar gibi bir mesajdır..
İşte o mesajım;
Apoletçi Demirtaş'ın adaylığının düşmesi istemiş!
Bu apoletçi yani Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım denen şahıs yıllarca bu ülkenin kardeşliğinin zedelenmesinden kaymaklananların başında geliyordu.Onların dışında kimsenin iktidarda ya da devlet memurluğunda olmaması için 80 yıl 'sistem' ve sahte cumhuriyeti, laiklik kisvesi altında bu ülkenin önünü tıkayan, ona Kürt, buna Alevi, şuna Solcu, Sağcı deyip, apoletlerine yeni apoletler, rantlarına rantlar ekleyen bunlar hala Kürt düşmanlığı devam ediyor. Ve gün geldi bu ülkenin önünün açılması adına bugünkü iktidara oy verilip, bunların iktidarları iktidarda düşünce yani Kürtler gibi sevmedikleri ve bir zamanlar 'Barajı bile aşamaz' dedikleri AK Parti gelince adları okunmayan bu Kürt düşmanları şimdi de Demirtaş'ın adaylığını düşmesi için YSK'ya başvurmuş! Kısacası, HDP'den sonra 'Kürtler niye AK Parti'ye oy verir?’in açık cevabı olan bu tiplerin bu alçakça davranış ve düşünceleri yani Kürtleri, muhafazakarları, gerçek solcuları sevmemesi değil mi bu ülkenin gerçek kardeşliğini zedeleyen..Neyse kendisini gündeme getirmek adına Demirtaş'ın başkan adaylığından bile korkanlar bugün yeniden ve tam yetkilerle Başkan etmeye çalıştıkları Erdoğan’dan sonra yani er geç Demirtaş'ın bu ülkede başkan olacağı günleri de biliyorlar..
Ondandır bu alçakça davranışları..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.