Yavru köpek

Yavru köpek
Yavru bir köpeğin bacaklarını kesmişler. Herkes bunu paylaşıyor. Nasıl paylaşılmasın yürekleri dağlıyor yapılanlar.

Yavru bir köpeğin bacaklarını kesmişler. Herkes bunu paylaşıyor. Nasıl paylaşılmasın yürekleri dağlıyor yapılanlar. Benim de dağlardı eskiden. Hakikatle birlikte anladım ki Allah istemezse yaprak dahi kımıldamaz. Demek ki Allah istedi bunu. Neden biliyor musunuz çünkü ona kavuşmanızı istiyor. Siz kabulde kalmayıp tepki gösterdikçe kime tepki gösterdiğinizi sanıyorsunuz? 
Pek az düşünürsünüz... Allah'a tepki gösteriyorsunuz. Bu şirktir! Kötü adamı Allah yarattı. Cinayeti Allah yarattı. Kime tepki gösteriyorsunuz? "Ama tepki göstermezsek bir daha bu gibi olaylara engel olamayız ki" demeyin bana, dünya var olduğundan beri 97 milyar insan geldi geçti, kimse dünyayı değiştiremedi. Siz değiştireceksiniz öyle mi? Bu nasıl bir egodur. Sen ey küçük varlık, duygularını yönetmeyi öğrenemediğin halde Allah'a Allahlık taslıyorsun. Kimsin sen? 
Sor bakalım bir kendine "ben kimim?" diye. Bu dünyada her yıl 63 milyon çocuk ölüyor. Her saat 740 çocuk ölüyor. Her 5 saniyede bir çocuk ölüyor ama sizler bunları bildiğiniz halde o çocuklara üzülmeyi bırakıp bu canlıya saatlerce üzülüyorsan eğer, sen kendinle yüzleşmeye korkan iki yüzlü bir varlıksın demektir. Kendinle yüzleşmediğin için Rabbine kavuşamıyorsun zaten. Çünkü ADİL değilsin. Dürüst değilsin. 
"Ama Hayati bey tepki göstermezsek insanlar değişmez ki" İnsanları değiştirebilirsin evet ama öfkeyle değil. Onları olduğu gibi kabul ederek. Koşul koymadan sevdiğinizde insanlar değişir. Onlara kalplerinizi açıp gözlerine sevgiyle baktığınızda insanlar değişir. O kötü insanlar sizlerin sahte sevgisini gördüğü için değişmiyor. Sizler iyiyi seviyor, kötüden nefret ediyorsunuz. Bu koşul değilmidir? Kötüye, "köpekleri kesmezsen seni severim aksi durumda nefret ederim" diyorsunuz. Sevgi bu kadar aşağılanabilirdi ancak. Onlar sizleri öfkelendirerek koşullu sevginizi sorgulamanızı istiyorlar. Hepiniz öfkelisiniz, yavru köpeğe yapılan zulüm karşında sessiz kalmamak istiyor, ona da aynısını yapmak istiyorsunuz. Aşağı boyut insanlarının şeriat makamındasınız. Kısasa kısas istiyorsunuz, bu eylemi yapanın ruhsal durumunu düşünmeden. O kötü adamdan gözlerinizi ayıramıyorsunuz. Fakat dikkat ediniz. 
Bu konuda Nietzsche şöyle diyordu; "Canavarın gözlerine uzun süre bakan dikkat etsin çünkü o da bir canavara dönüşebilir" Nefretinizle ondan ne farkınız kaldı ki? Başkalarını aşağılıyarak yukarı çıkabileceğinizi düşünüyorsunuz! Sevgi olun. Sevgi olun. Sevgi insanlığı tek iyileştiren güçtür. Onlar Allah tarafından gönderilen hakikat elçileri. Fakat sizler derin uykuda kendinizi kaybetmiş bir şekilde rüyalar görüyorsunuz. Kötüler size sevgiyi öğretmeye çalışıyor. Sizlerde rahatsızlık yaratarak bunun ana kaynağına ulaşmanızı istiyor ama sizlerin gözleri bağlanmış. Ama sizlerin kalpleri mühürlenmiş. Ne yapılabilinir ki? Geçmis olsun diyelim. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.