Yazın cildinizi ihmal etmeyin! İşte yaz için en etkili cilt bakım maskelerinin tarifleri..

Yazın cildinizi ihmal etmeyin! İşte yaz için en etkili cilt bakım maskelerinin tarifleri..
Kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayan yaz sıcaklarında cildinizi korumayı unutmayın. İşte evde kendiniz yapabileceğiniz yaza özel pratik cilt bakım maskeleri…

Fatma Müge Yücetürk - Yaz aylarında hem yükselen sıcaklıkların etkisi hem deniz ve havuz sularının bıraktığı lekeler hem de terlemeye bağlı problemler cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Tüm bu zararlı etkilerin önüne geçmek için yaz aylarında da düzenli cilt bakım rutinlerinizi uygulamalaya devam etmelisiniz. Peki yaza özel cilt bakım sırları neler? Yaz aylarında cildinizi parıl parıl parlatacak maskeleri denemek ister misiniz? Yaza özel pratik ve kolay bulunan malzemelerle hazırlanan bu maskelerle cilt lekeleriniz düzelecek, cildinizin renk tonu eşitlenerek kızarıklıklar tamamen yok olacak. Güzellik merkezlerinin gizli maske tariflerini sizler için bir araya getirdik…

Bal ve karpuz maskesi tarifi

İlk olarak karpuzları ezerek posasını çıkarın. Çıkan posaya 1 yemek kaşığı hakiki bal ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız maske karışımını göz çevrenize gelmeyecek biçimde yüzünüze uygulayın. En fazla 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

Yeşil çaylı buz küpleri tarifi

Yeşil çayı demleyip soğumaya bırakın. Daha sonra buz kalıplarına soğuyan yeşil çayı dökerek dondurun. Donan yeşil çayı istediğiniz miktarda kalıptan çıkartarak fazla güneşe maruz kalan cildinize rahatlaması için uygulayabilirsiniz. Öte yandan aynı buz kalıplarını sabahları veya gün içerisinde şişen yüzünüze de kullanabilirsiniz.

Yoğurt ve nane maskesi tarifi

Nane yapraklarını suyunu çıkaracak biçimde ezin. 2 yemek kaşığı yoğurda ezdiğin nanenin suyunu karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayarak bir süre bekleyip soğuk su ile durulayın. Bu tarifle nanenin ferahlatıcı etkisini cildinizde anında hissedeceksiniz.

Gül suyu ve sandal ağacı maskesi tarifi

Hakiki gül suyu ile sandal ağacı ezmesini karıştırarak yenileyici bir yaz bakım maskesi elde edebilirsiniz. Karışımı yüzünüzde en fazla yarım saat bekletip duruladıktan sonra cildinizdeki döküntülerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.