Yeni bir yaşam

Yeni bir yaşam
Yeni, tamamen eskilerin yok olmasıdır. Geçmişi geride bırakıp, yola devam etmektir. Ebedi, huzurlu, mutlu bir yaşama ulaşmak, geçmişi geride bırakmaktan geçer.

Yeni, tamamen eskilerin yok olmasıdır. Geçmişi geride bırakıp, yola devam etmektir. Ebedi, huzurlu, mutlu bir yaşama ulaşmak, geçmişi geride bırakmaktan geçer.
Peki yeni yaşama engel olan ve bizi eskide tutan şeyler neler?
Neden geçmişte takılıp kalıyoruz? Neden önümüze bakamıyoruz? Neden bir olay yaşadığımızda ya da bir anıyı bilinçaltının derinliklerine ittiğimizde onu hala yaşıyoruz? Neden unutmak istesek de takılı kalıp unutamıyoruz?
Aslında bu sorunun bir çok cevabı var..Kendimize güven eksikliğimiz var. Kendimizi çoğu kez değersiz hissediyoruz . Halbuki ayaklarımızı yere sağlam basma yetimiz ve potansiyelimiz var. Bu potansiyeli devre dışı bırakıyoruz. Aslında özümüzde çok değerli bir pırlanta taşıyoruz. O pırlanta gerçek 'biz' iz. O gerçek 'biz' den o kadar uzaklaşmışız ki içimizdeki pırlantanın değerini bilmiyoruz.Aslında o hep bizimle. Ona sırtımızı döndüğümüzde aslında kendimize de sırtımızı dönüyoruz. Seçim yapma özgürğümüz her zaman var. Seçimiz doğru ya da yanlış olabilir. Doğru tek değildir, yanlış da öyle. Ama gerçek tektir. Hatalar yapılabilir, yanlışlar da yapılabilir. En büyük hatadan da dönülebilir. Önemli olan hatamızı anlayıp aynı hataları yapmamaktır.
Gerçeğe bakmak her zaman cesaret ister. Gerçeğin güneşine bakmak cesaret ister, kendimize bakmak cesaret ister. Kendi içimize bakınca orada gerçeği göreceğiz; bu gerçeğe uyanıştır. Gerçek tektir, doğrular ve yanlışların ötesine geçtiğimizde nihai gerçeklik kendini gösterir. Nihai gerçeklik özün sessizliğidir. Peki, özün sessizliğinden ne kastediyoruz? Bu sorunun çok basit bir yanıtı var: Nihai sessizlik, içimizdeki özden geçer; yani gerçek olan 'biz'den geçer.
Kendinizle yüzleşin, hatalarınızla yüzleşin. Hiçbir önyargıda bulunmadan kendinizi dinleyin ve 'an' da kalın. Anda ve şimdide kaldığınızda güneşi ve içinizdeki ışığı göreceksiniz. İçinizdeki ışık, sizi yeni başlangıçlara ve yeni bir yaşama kavuşturacak.
Yeni bir yaşama 'Hoşgeldin' demenin zamanı geldi....Bu zamanı geciktirmeden kendinizle barışın ve tekrar gerçek yaşamınızı avuçlarınızın içine alın..İçinizdeki ses size yeniden 'Hayata Hoş geldin' diyecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.