Yeni metro hattı görücüye çıktı

Yeni metro hattı görücüye çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yaklaşık 7 kilometrelik Seyrantepe-Eyüp metro hattı için ÇED süreci başlatıldı. Dört yılda tamamlanması öngörülen yeni metro hattı 823 milyon 472 bin TL’ye mal olacak.

Eyüp, Yeşilpınar ve Alibeyköy’ü Yenikapı-Hacıosman-Seyrantepe metro hattına bağlayacak olan 6 bin 800 metrelik Seyrantepe-Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Hattı projesi, ÇED sürecinin başlatılması için İstanbul Valiliği’ne sunuldu. Valiliğe sunulan projenin tanıtım dosyasına göre yeni hat, mevcut Seyrantepe metro istasyonundan Eyüp Yeşilpınar’a uzanacak. Hat üzerinde Hamidiye, Alibeyköy Cep Otogarı ve Çırçır istasyonları olacak.

Entegre olacak
Artan yolculuk talepleri sebebiyle oluşan erişim problemlerini gidermek için, Seyrantepe-Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Metro Hattı’nın hazırlandığı belirtilen dosyasında “Hat, Çırçır İstasyonunda yapım aşamasındaki Kabataş-Mahmutbey Metrosu ile Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonunda ise yapım aşamasındaki Eminönü-Alibeyköy tramvayı ile entegrasyon yapılacaktır” denildi.

4 yılda bitecek
Tanıtım dosyasında özetle şöyle denildi, “Mekanik test ve deneme sürüşleri dahil projenin gerçekleştirilmesi için öngörülen süre 4 yıldır. Yatırım bedeli 823.472.000 TL olarak belirlenen ve ilgili mevzuat kapsamında gerekli izinlerin tamamlanmasını takiben ÇED Gerekli Değildir Kararı alınması akabinde hemen inşaat çalışmaları başlayacak olup inşaat aşamasında 50 kişi çalışacaktır." HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.