Yerli eldiven hamlesi başladı

Yerli eldiven hamlesi başladı
Türkiye Eczacılar Deposu (TED), yüzde 100 yerli ve milli nitril eldiven üretimine başladı. Projenin 275 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini belirten Türkiye Eczacılar Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, "Şu an faaliyete başlayan 6 hatla 650 bin, 12 hatla ise ayda 2.5 milyon kutu eldiven üreteceğiz" dedi.

80 yıllık geçmişe sahip Türkiye Eczacılar Deposu (TED), pandemi sebebiyle artan nitril eldiven ihtiyacını gidermek için 3 etaptan oluşan büyük bir yatırıma imza attı. Salgının başlangıcından bu yana yoğun maske talebini kendi üretim ve tedarik gücüyle karşılamaya çalışan TED, yüzde yüz yerli ve milli nitril eldiven üretimine başladı. Sakarya Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk yerli ve milli nitril eldiven markasına GLOVETURK adı verildi. Kurulan fabrikanın ve hedeflerin anlatıldığı tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Eczacılar Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, "Türkiye yılda yaklaşık 200 milyon dolarlık eldiven ithal ediyor. Konuşmamda da belirttiğim gibi pandemi nedeniyle bunlara ulaşmak da zor. Bizi yola çıkaran ve bunu yapmaya sevk eden de bu oldu" dedi.



Kadın istihdamı ağırlık kazanacak

Türkiye'nin 2020 yılında 2.5 milyon adet nitril eldiven tükettiğini hatırlatan Hümeyra Gökçen Keskin, "Bu yüzde 10 ila 15 daha artacak. Üretim için ilk 6 hattımızı devreye aldık. Yıl sonuna kadar da 6 hat daha devreye alıp 12 hat yapacağız. 2 sene içerisinde de 66 hatta ulaşacağız. 4 bin kişilik bir istihdam planlıyoruz. Türkiye'de kadın istihdamı yüzde 26. Ben bu fabrikada bunu yüzde 50 yapacağım. 6 hatla 650 bin, 12 hatla ayda 2.5 milyon kutu eldiven üreteceğiz. Bu eldivenlerin yurt dışından Türkiye'ye gelişi çok zordu. İnanılmaz bir talep olduğundan paranızı ödediğiniz halde eldivene ulaşabilmek için 15 ila 17 ay beklemek zorunda kalıyorsunuz. Fabrika, üretim Türkiye'de olunca halkımızın buna ulaşması çok daha kolay olacak" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.