Youtube’dan hatim dinlemek mukabele sayılır mı?

Youtube’dan hatim dinlemek mukabele sayılır mı?
Youtube'dan Mukabele dinlemek hatim sayılır mı ? Ramazan ayında sevap işlemek isteyen Müslümanlar mukabelelere katılım göstermek istiyorlar. Peki, Youtube'dan Mukabele hatim midir ?

Youtube’dan Mukabele Dinlemek Hatim Sayılır Mı ?

Hatim, Kur’an’ın başından sonuna kadar Arapça olarak okunarak bitirilmesidir.Youtube veya internete okunan bir mukabeleyi takip edip dinlemek sevaptır. Ancak sadece dinlemek ile yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmak için doğrudan Kur'an-ı Kerim okumanız gerekir.

Cüz Başlangıcını Nasıl Anlarız ? 

Her cúz başında sol tarafta Hizb işareti bulunur. İçerisinde Arapça tuz yazar. Örneğin, 15. cúz 15'i Arap rakamlarıyla yazar. Yirmi beş Cüz'ün baş harfleri Arap rakamları 25'tir. Bu, Cüz'ün her 20 kenarda bir Cüz Hizb işaretine bakarak başlamasını sağlar. 

Mukabele Nedir ?

Karşılık, cevap anlamına gelir. Kur`an literatüründe mukabele: Cebrail aleyhisselam-in her sene Ramazan ayında Pegamber Efendimize sallallahu aleyhi ve selleme gelerek Kur'an- Kerim'i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazan - Serif'in en mühim vasfi, bir Kur'an- Kerim mevsimi olmasıdır.  Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebraille birlikte o zamana kadar nazil olan Kur'an' mukabele usälüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar. 

Mukabele Nasıl Okunur ? 

Mukabele karşılık verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Bir kimsenin Kur`an' ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması okuması ve dinleyicinin de sessizce Kur'an'dan ona uyması demektir. Okumadan önce ağzınızı misvak ile temizleyin. Camilerde ve diğer temiz yerlerde Kur'an okumak. Kıble ile yüzleşin. Allah'ın:
"Kur'an okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'tan aman dile" (Nahl, 98). Tevbe Suresi hariç tüm surelerin başında Besmele çekin. Kuran ayetlerini dinleyin ve anlamları üzerinde düşünün. Sesi güzellestirmek ve Kur'an' tane tane okumak. Aceleci davranmamak. Med kaidelerine uymak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.