Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yazık bu hayvanlara!

Çatalca son yılların en fazla sokak hayvanlarının nüfusu ile karşı karşıya. Tabiki biz Çatalcalılar olarak hayvan sevgisine sahibiz. Lakin son zamanlarda özellikle mahallelerin ormanlık arazilerinde ve yol kenarlarında ki sokak hayvanlarını gördükçe...

Üç nokta bıraktım. Kime ne yazayım düşünüyorum aslında. Geçtiğimiz haftalarda Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışmasını hep birlikte bir çok ulusal tv kanalında izledik. Bu sokak hayvanlarının derisini altına yerleştirilmiş olan çipleri okuttuğunuz zaman nereye, yani hangi ilçeye kayıtlı olduğunu okuyorsunuz. 

10 tane sokak köpeğinden en az 7'si yada 8'i başka ilçelere ait. Bu canları ya diğer ilçeler, bizim ormanlık alanlarımıza atıyor, yada bu ilçelerden toplayıp Büyükşehir Belediyesi atıyor. Normal vatandaş onlarca köpeği toplayıp, getirip bizim ilçemize atamaz. Yada bu hayvanlar kendi kendilerine bu ilçeye gelemez!

Ben özellikle mahalleleri çok fazlası ile gezdiğim için, onlarca defa şahit oluyorum. Yolda ezilerek, feci şekilde can vermiş olan bu hayvanları gördükçe içim parçalanıyor. 

Bu atmalara rağmen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in de, Sağlık İşleri Müdürlüğü Personelinin de yaklaşımı takdiri hak ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri mahalle mahalle gezip bu hayvanları besliyorlar, ilaçlıyor. Bizim ilçemizin hayvanları değil diyerek bakmamazlık ta yapmıyorlar. 

Lakin bu ilçede artık insanların da bu görüntülerden rahatsız olduğunu görmek lazım. Mahalle yollarında bir yudum sevgiye aç olan bu hayvanları gördükçe içi parçalanıyor. 

Yazık bu canlara, yazık bu hayvanlara!

Büyükşehir Belediyesi de, Çatalca Belediyesi de ortaklaşa bir proje ile ilçemizdeki bu sokak hayvanlarının dertlerine bir çare bulması gerekliliği kaçınılmaz bir gerçek. 

Büyükşehir Meclisinde bu sesi çok daha fazla yükseltmeliyiz. AK Partili, CHP'li Büyükşehir Meclis Üyelerimiz hep bir ağızdan " Çatalca'da yapılması yatırım programı içerisinde olan projenin hayata geçmesi şart" demeli. 

Çünkü biz halk olarak bunu hep bir ağızdan söylüyoruz... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi