1 Kaşığı Bile Lahana Sarmasına Lezzet Katıyor

1 Kaşığı Bile Lahana Sarmasına Lezzet Katıyor
Tipik bir kış sebzesi olan lahananın kullanıldığı temsili yemeklerden birinin de lahana dolması olduğunu söylemek abartı olmaz.

Berrin Yeşiltepe - Özellikle etli lahana dolması, lezzeti, tokluğu ve besin değeri yüksek olması nedeniyle kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte fazla çaba harcamadan yapabileceğiniz etli lahana sarması tarifi.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • 6 su bardağı sıcak su

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ılık su

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük boy domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Büyük bir tencerede suyu kaynatın.
Yaprakları ve yaprakları çıkarılmış lahanayı kaynayan suya atın, kaynatın ve süzün.
Doğranmış soğanı pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş karabiber ve ılık su ile karıştırarak bir harç hazırlayın.
Rendelenmiş domates, salça, tuz, zeytinyağı ve tuzun sıcak su ile karıştırılmasıyla sos yapılır.
Sosu plastik ambalajın üzerine dökün ve doğranmış tereyağını tavaya ekleyin. Fasulye ezmesini sapları çıkarılmış lahanaya sarın ve tencereye koyun.
Kapağı kapatın, tavanın altını kısın ve 35 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

Püf Noktaları

Lahana sarması yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle lezzetli lahana ruloları yapmak için birkaç numara bilmeniz gerekir. Lahana yaprakları, özellikle lahanayı sarmadan önce tuzlu suda kaynatılmalıdır. Haşlanmış lahana yapraklarını soğuk suya koyun. Haşlanmış lahana yapraklarını sarmak iyidir. Bu arada lahananın damarları çıkarılmalıdır. Bunun nedeni lahananın damarlarının örtülmemesidir. Lahanayı pişirirken suyunu da kontrol etmelisiniz. Orta ateşte pişen lahana sarması zaman zaman kontrol edilmelidir. Bu sırada lahana sarmalarını yakmamaya dikkat edin. Lahanayı sararken iç harcın içerisine karabiber, tuz ve kırmızı biber ekleyin. İstenirse, lahana sarmasının içine nane gibi çeşitli baharatlar eklenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.