10 Dakikada Tavada Hazır Künefe Tarifi : Bu Lezzete İnanamayacaksınız!

10 Dakikada Tavada Hazır Künefe Tarifi : Bu Lezzete İnanamayacaksınız!
Künefe, Türkiye'nin geleneksel tatlılarından biridir. Künefe, Gaziantep ve Hatay'da yaygın olarak tüketilmektedir. Künefeyi evde 10 dakikada pişirmenin bir sırrı var.

Berrin Yeşiltepe - Sofraların olmazsa olmazı tatlılardan biri de künefedir. Evde 10 dakikada yapılabilen bu lezzet, tatlıcı dükkânlarının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Canınız tatlı çektiği zaman evinizin rahatlığında künefe yapabileceksiniz.

Malzemeler

Künefe

  • 250 Gr Yaş Kadayıf
  • 125 Gr Tereyağ
  • 200 Gr Künefe Peyniri veya dil peyniri (künefe peyniri tavsiye edilir)
  • 1 Tatlı Kaşığı Pekmez

Şerbet

  • 1.5 Bardak şeker
  • 2 Su Bardağı Su

Süsleme

  • Kaymak
  • Fıstık

Yapılışı

  • "Önce şerbetini yapalım. Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Bir çay kaşığı tereyağını alıp pekmezle karıştırarak tavanın dibine yayın.
  • Kalan tereyağını eritin. Kadayıfı ince ince dilimleyin. Soğuyan yağı ilave edip kadefe ekleyin.
  • Kadayıfın yarısını tencereye koyun ve iyice bastırın.
  • Peyniri ekleyin ve biraz daha kadayıf ekleyip sıkın.
  • Künefeyi kısık ateşte kaynatın.
  • Künefeyi ters çevirmek için kapağı kullanın. Tavaya bir çay kaşığı daha sıvı yağ ekleyin. Künefeyi tekrar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Çok lezzetli pişmesine dikkat edelim.
  • Pişen kadeif başlangıç ​​sıcaklığına gelince soğutulmuş şerbeti ilave edin.
  • Sıcak olarak servis yapın, tatlı şerbeti dilimleyin, krema ve fıstık ekleyin. Doymak bilmez bir iştahım var. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.