Ağızda Dağılan Lokum Gibi Et Kavurmanın Sırrı Açıklandı

Ağızda Dağılan Lokum Gibi Et Kavurmanın Sırrı Açıklandı
Lokum gibi pişirilen ve ağızda dağılan lezzetli bir et kavurma için uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi de turşu suyu kullanarak eti yumuşatmak olmalıdır.

Turşu Suyu İle Et Yumuşatma Tekniği


Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan et kavurma herkes tarafından farklı teknikler uygulanarak pişirilebilmektedir. Lokum gibi pişirilen ve ağızda dağılan lezzetli bir et kavurma için uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi de turşu suyu kullanarak eti yumuşatmak olmalıdır. Sert etin yumuşatılması için tercih edebileceğiz yöntemler içerisinde en etkilisi marine edilmesi olmaktadır.

Etleri Turşu Suyu ile Yumuşatmak

Kırmızı etin pişirilmeden önce terbiye edilmesi ağızda dağılan yumuşacık bir et kavurma hazırlamanıza imkan sağlayacaktır. Etleri marine etmek ve yumuşacık bir kavurma yapmak için turşu suyu kullanabilirsiniz. Turşu suyunun tuz miktarının da marine esnasında göz önüne alınması gerekmektedir. Eti yumuşatmak için kullanılan tuzlama yönteminin bir benzeri olarak ifade edilebilir.

lokum-gibi-et-kavurma-damga-gazetesi.webp


Turşu Suyunda Kırmızı Etleri Bekletmek

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan et kavurma için hazırlanan etlerin geniş bir kabın içerisine alınması gerekir. Etlerin üzerine eklenecek olan turşu suyuyla birlikte 2 saat bekletilmesi gerekmektedir. Bu şekilde etleriniz daha kısa süre içerisinde yumuşak bir kıvama ulaşacaktır. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle eti yumuşatmak ve lezzetli bir kavurma hazırlamak mümkün olmaktadır.

Ağızda Dağılan Lokum Gibi Et Kavurma

Ağızda dağılan eşsiz bir et kavurma Türk mutfağı için önemli bir lezzet olarak bilinmektedir. Eti pişirmeden önce turşu suyunda marine ederek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Eti yumuşatmak için evde bulunan malzemeleri de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ete lezzet veren ve yumuşacık pişmesini sağlayan turşu suyunun kavurmanın lezzetini de etkilediğini söylemek mümkün olmaktadır.

Etlerinizi pişirmek istediğiniz şekilde doğradıktan sonra derin bir kabın içerisine almanız gerekmektedir. Hemen ardından ise etlerin üzerine gelecek kadar turşu suyu ekleyerek kapağını kapatmanız ve buzdolabında en az iki saat olacak şekilde bekletmeniz gerekmektedir.

Etlerinizin yumuşaması için bir gece öncesinden de hazırlayarak dinlenmeye bırakabilirsiniz. Sonrasında etinizi lezzetlendirmek için pişirme öncesinde farklı marine etme yöntemleri de uygulayabilirsiniz. Son olarak Türk mutfağı için büyük bir öneme sahip olan ve sevilerek tüketilen et kavurma için bir tencere veya sac tava kullanarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Etlerinizin bu sayede daha kısa süre içerisinde daha yumuşak bir şekilde piştiğini görebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.