Bu Saklama Yöntemi ile Artık Bozulma Derdine Son!

Bu Saklama Yöntemi ile Artık Bozulma Derdine Son!
Kurban Bayramı'nın bitmesiyle birçok kişi etleri nasıl muhafaza edeceğini ve bozulmadan saklama yöntemlerini araştırmaya başladı. Bu tarifimizde eti bozulmadan saklayabileceğinizi garanti ediyoruz.

Hüsamettin Ozan Aslan- Kurban Bayramı'nın bitmesiyle bir çok ev hanımı kesilen kurban etlerini sağlıklı ve uzun süreli, nasıl saklanır? sorusunu soruyor. Bu haberimizde kesilen kurban etini uzun süreli saklayabilecek ve etin bozulması derdi artık tarihe karışacak. Hazırsanız kimsenin pek bilmediği o saklama yöntemini öğrenmek için haberimize devam edin.

Bu Saklama Yöntemi ile Artık Bozulma Derdine Son!

Kurban etlerini konserve yöntemiyle artık bozulmasını önleyecek ve hem sağlıklı hem de uzun ömürlü et tüketebileceksiniz. İşte herkesin çok merak ettiği konserve usulü et saklama yöntemi..

  1. Eti kendi yağıyla pişirin ve gerekli baharatları atıp steril ortamda saklamak için cam kavanozlar ve hava almayacak kapaklara ihtiyacınız var.
  2. Etleri sıcakken cam kavanozlara alın.
  3. Kavanozları doldurun ve kapağını iyice hava almayacak şekilde sıkın ters çevirin.
  4. Kavanozları bir tencereye dizin.
  5. Kavanozların üzeri su geçecek şekilde su ekleyin ve ocağa alın. Su kaynayana kadar ocakta tutun.
  6. Kısık ateşte 20-25 dakika kaynatın.
  7. Bu kaynatmadaki amaç kavanozların içerisindeki vakum etkisini artırmaktır. Kaynattıktan sonra kavanozları tencereden çıkarın ve soğumaya alın.
  8. Hepsi bu kadar.. Bu yöntemi mutlaka deneyin.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.