Bu Tarif Diyetisyen Onaylı! İşte Kilo Aldırmayan Fit Dondurma Tarifleri…

Bu Tarif Diyetisyen Onaylı! İşte Kilo Aldırmayan Fit Dondurma Tarifleri…
Yaz sıcaklarında en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alan dondurmaları diyet yaparken de yemeye devam edebilirsiniz. İşte fit dondurmanın yapılışı…

Cansev Temuçin - Hem yaz sıcaklarında ferahlarken hem de diyetinize devam etmek ister misiniz? İşte uzman diyetisyenden sıcaklara özel, kilo aldırmayan fit dondurma tarifi….

İAÜ Medical Park Florya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, yaz aylarına ferahlık katacak, lezzetli ve sağlıklı dondurma tarifleri verdi.

Hem meyveli hem de çikolatalı iki ayrı fit dondurma tarifini, pratik yapımı ile de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Evinizin veya yazlığınızın mutfağında kısa sürede yapabileceğiniz ev yapımı diyet dondurma tarifleri, yoğun sıcaklarda kendiniz ve misafirleriniz için leziz bir alternatif sunuyor.

Çikolatalı fit dondurma malzemeleri

1 adet dondurulmuş orta boy muz
1 kaşık kakao
Yarım bardak süt
1 kaşık bal

Çikolatalı fit dondurma yapılışı

Önceden dondurulmuş muzu ve diğer tüm malzemeleri blend ederek iyice harmanlanmasını sağlayın. Hazırladığınız muzlu, çikolatalı dondurma karışımını 1 saat derin dondurucuda beklettikten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Meyveli fit dondurma malzemeleri

10 adet dondurulmuş orman meyvesi
5 adet dondurulmuş çilek
1 çay kaşığı agave şurubu
1 tatlı kaşığı bal
2-3 yemek kaşığı yoğurt

Orman meyveli fit dondurma hazırlanışı

Dondurulmuş meyveleri ve diğer malzemeleri blend ederek iyice karıştırın. Meyveli fit dondurma karışımını en az 1 saat buzlukta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.