Çay saatlerinin favorisi yumuşacık limonlu kek!

Çay saatlerinin favorisi yumuşacık limonlu kek!
Pastane usulü limonlu keki çay veya kahvenin yanında yemek olağanüstü! Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık limonlu kek yapmak çok kolay. Peki limonlu kek nasıl yapılır? İşte kolay ve lezzetli limonlu kek tarifi.

Vedat Baykal - Limonlu kek yumurta, un, süt, şeker ve limonun karıştırılmasıyla yapılır. Rendelenmiş limon kabuğunu kek harcına ekleyin. Bu keke güzel bir limon kokusu verecektir. Ayrıca limonlu keki pudra şekeri veya hindistancevizi ile serpebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet limon

YAPILIŞI

  • Uygun bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  • Limon kabuğunu rendenin küçük bir kısmı ile rendeleyin.
  • Suyu limondan sıkın.
  • Yumurta ve şeker karışımına limon suyu, süt, limon kabuğu rendesi, vanilya ve yağı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri birlikte karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu bu kaba dökün.
  • 170 derece fırında 45 dakika pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.