Dışardan Parayla Almayın! Evde Sağlıklı Dondurma Nasıl Yapılır ?

Dışardan Parayla Almayın! Evde Sağlıklı Dondurma Nasıl Yapılır ?
Yazın gelişiyle birlikte buz mevsimi de geldi. Uzmanlar, her gün tükettiğiniz paketli dondurmanın sağlık risklerini sıraladı.

Müge Yücetürk - Ambalajlı gıdaların içeriklerinde gıda boyası başta olmak üzere pek çok katkı maddesi bulunur. Sağlıklı, şekersiz bir ev yapımı dondurma, tatlı ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve hatta paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Sadece malzemelerle evde kolayca sağlıklı bir dondurma tarifi yapabilirsiniz.

karpuzlu-dondurma.jpg

Malzemeler

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne (Ya da sevdiğiniz bir meyve de olabilir)
  • 1 çay bardağına yakın süzme bal

Yapılışı

Yoğurt ve sütü bir kapta karıştırın. Ardından balı ekleyin ve tekrar karıştırın. Son olarak kirazları ekleyin, karıştırın ve dondurucuya yerleştirin. Her 30 dakikada bir 3 kez buzluktan çıkarın, karıştırın ve tekrar dondurucuya koyun. Yaklaşık 3 saat buzlukta soğutun, sonra çıkarıp yiyin. Dilerseniz dondurmanıza fındık, çikolata, karamel vb. ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.