En Basit Poğaça Tarifi Bu Tarifle Poğaçalarınıza Herkes Hayran Kalacak

En Basit Poğaça Tarifi Bu Tarifle Poğaçalarınıza Herkes Hayran Kalacak
Ekonomik ve malzemesi az olan sütsüz yoğurtsuz pamuk gibi poğaçalara misafirleriniz bayılacak.

Müge Yücetürk - Zahmetli görünen poğaçalara bu tarifle veda edebilirsiniz. Malzemeleriyle sizi şaşırtacak, yapımı kolay, süt ve yoğurt içermeyen bu yumuşacık hamur tariflerine bayılacaksınız. Börek yapmak, sunduğumuz tariflerle hiç de zor değil. Süt ve yoğurt içermeyen yumuşacık hamur işi yiyenlere evinizdeki malzemelerle hızlı hazırlanan tarifleri öğretmeye hazır olun. Çünkü sık sık bu böreğin tarifi soruluyor. Sütlü, yoğurtsuz yumuşacık börek nasıl yapılır hep birlikte görelim...

kazik-1685955865-1528.webp

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayıralım)
  • 1, 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
  • 3. 5 su bardağı un

Yapılışı

Bir kaseye bir su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ, bir yumurta akı, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuzu koyup iyice karıştırın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra elde edilen ürüne yarım paket instant maya ve unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Hamuru işledikten sonra plastik örtü ile örtün.

1 saat bekletin.

Hamuru unlanmış bir çalışma yüzeyine alın ve 12 eşit parçaya bölün. Elinizle şekil verdiğiniz hamurları tepsiye dizin. 20 dakika boyunca çarşaf üzerinde bırakın. Sonra yumurta sarısı ile fırçalayın. Çatalın ucu hamura zarar verebilir ve susam tohumları dökülebilir. Ruloyu fırında 180 derecede konveksiyon olmadan 25 dakika pişirin. Tart hamurunu fırından çıkarır çıkarmaz afiyetle yiyin.

Afiyet Olsun...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.