Kavurma Tarifi İle En Güzel Kavurma ve Paketleme Önerileri.. Lezzetli Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Tarifi İle En Güzel Kavurma ve Paketleme Önerileri.. Lezzetli Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Bayramı ile birlikte birçok kişi kavurma tarifi ve kurban etlerini paketleme işlemlerini oldukça araştırıyor. Bu haberimizde etleri nasıl paketlemelisiniz? ve en güzel kavurma tarifini nasıl yapılır? Bunların ayrıntılarını paylaştık.

Hüsamettin Ozan Aslan- Kurban Bayramı'nın halen sürmesi ile bu bayram en çok konuşulan ve tartışılan konulardan biri de kurban etini nasıl saklamalıyız? Etler poşete konulmalı mı? Konulmamalı mıdır? Birçok farklı görüş ortaya konsa da bu haberimizde bütün kafa karışıklığına son verip en doğru bilgilerle kurban etini nasıl paketlemeliyiz? En güzel kurban eti kavurmasını nasıl yapılır? Bu soruların yanıtını arayacağız?

Kurban eti paketleme önerileri

Kurban etinin paketleme koşullarında en çok tartışma konusu olan eti poşette mi yoksa poşetsiz olarak mı saklanmalı sorusu oldu. Peki siz kurban etini nasıl saklıyorsunuz?

Kurban eti uzmanlar tarafından kesinlikle poşette hayvan kesildiği andan itibaren serin ve havadar ortamda ilk 5-8 saat arasında kesinlikle açık ve direkt güneş almayan ortamlarda temiz bir kap ya da tencerede bekletilmesi konusunda vurgu yapıyor. Bu dinlendirmenin son derece önemli olduğu hatta kurban kesilen hayvanın ölüm sertliği denen halk tabiriyle etin kayış gibi olmasının önüne geçiyor. İyi dinlenmeyen et piştiğinde kayış gibi olur ve yemekte zorlanırsınız. Bu yöntemle hem kayış gibi etin olmasını önler hem de daha lezzetli ve özellikle daha sağlıklı et tüketmiş olursunuz.

et.webp

Kurbanlık eti dinlendirdikten sonra porsiyonlara ayırmakta çok önemlidir. Her bir yemek için tek kullanımlık porsiyonlara ayırın. Büyük bir eti tek parça ve kocaman olarak dondurup tekrar çözdürmeye çalışmak bakterilerin artmasına ve etin kalitesinin bozularak tüketilmesi sizi zehirler hatta bu enfeksiyondan da öte ciddi bir sağlık sorununa yol açar. O yüzden eti tek kullanımlık olacak şekilde buzdolabı poşetlerinde muhafaza etmek son derece önemlidir.

En Lezzetli Kavurma Eti Nasıl Yapılır?

5-8 saat iyice dinlenen kurban etini artık pişirme vakti geldi. Peki pişirirken nelere dikkat edilmelidir. İlk olarak etinizi ayarladıktan ve küp küp doğradıktan sonra iç yağları ile eti bir güzel mühürleyin. Mühürlediğiniz et hem daha lezzetli hem de sulu ve yumuşacık olacaktır. Eti yıkamamak burada önemlidir. (Ama illa ki üzerinden herhangi bir toz, tüy vs. varsa büyük parça etler doğranmadan önce yıkanabilir.) Etin iç yağlarını mühürleme esnasında ekleyin. Mühürlenen etleri kısık ateşte hiç su eklemeden etin kendi suyuyla pişmesini bekleyin. Birkaç saat pişen etin ardından kekik, tuz , pulbiber gibi baharatları ekleyip afiyetle tüketebilirsiniz..

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.