Kolay Ev Yapımı Diyabetik Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Ev Yapımı Diyabetik Pizza Tarifi ve Malzemeleri
 DAMGA Editörü
Misafirleriniz fırından yeni çıkmış bu taze pizzaya bayılacak. Hem lezzetli hem de diyabetinize uygun kolay ev yapımı pizza malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Diyabet hastalarının yemesi gereken besinler oldukça önemle seçilmeli. Yağdan, kolestrolden ve şekerden uzak olmak zorunda olan hastalar genelde lezzetsiz yemeklerden şikayetçi ancak mutfağınızda damak tadı yüksek tarifler hazırlayabilirsiniz. Onlardan biri de pizza. Kolay ev yapımı diyabetik pizza tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Kolay Ev Yapımı Diyabetik Pizza Malzemeleri

diyabetik-pizza.webp

Kolay Ev Yapımı Diyabetik Pizza Tarifi

Fırını 200 derecede ısıtın. Yapışmaz pişirme spreyi ile büyük bir tavaya püskürtün. Soğan, yeşil biber ve mantarları ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar yaklaşık iki ila üç dakika soteleyin. Ateşten alın. Zeytinyağını pizza kabuğunun üstüne fırçalayın. Pizza sosunu kenarlarından yarım santim kalacak şekilde hamurun üzerine yayın. Sotelenmiş sebzeleri, Kanada pastırmasını ve mozzarellayı kabuğun üzerine eşit şekilde serpin. Pizza kabuğunu fırının orta konumunda fırın rafına veya çerez kağıdına yerleştirin. 7–10 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında 3-5 dakika bekletin, ardından sekiz dilime kesin.

Not: Pizza için besin analizi yaklaşık bir değerdir ve pizza kabuğunun markasına ve kullanılan malzeme türlerine göre değişir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.