Kurbanlık Etlerle Hazırlayabileceğiniz En Pratik, Lezzetli Yemek Tarifleri

Kurbanlık Etlerle Hazırlayabileceğiniz En Pratik, Lezzetli Yemek Tarifleri
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık etlerle yapılan en leziz yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik…

Cansev Temuçin - Kurban Bayramı'nda mükellef sofralar kurmak isteyen vatandaşlar, kurbanlık etlerle yapılabilecek tarifleri araştırmaya başladı. İşte en lezzetli, pratik ve kolay kurban etli yemek tarifleri...

Kurban bayramı döneminde kurbanlık etlerden harika et yemek tarifleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda sayısız et yemekleri tarifi yer almaktadır.

Kurban Etinden Kavurma Tarifi


Kurban eti kesildikten sonra en az bir gün mutlaka dinlendirilmelidir. Türk örf ve adetleri gelenek ve göreneklere göre kurban etinden yaygın yemek tarifleri olarak kavurma yapılmaktadır. Kavurma yapılırken dikkat edilmesi gereken bir kaç püf nokta bulunmaktadır.

Kavurma tarifi ile yapılacak kurban etleri oldukça küçük parçalar halinde doğranmalıdır. Et kavrulurken mutlaka az da olsa lezzet vermesi adına kuyruk yağı ilave edilmelidir.

Kavurma Tarifi

Malzemeler;

1 kg kurbanlık dana veya kuzu eti
100 gr kuyruk yağı
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı baharat çeşnisi

Yapılışı

1 kg kuzu veya dana eti küçük parçalar haline getirilerek doğranır ve bir tavaya alınır. Öncelikle yüksek ateşte kavrulur içerisine 100 gr ya da isteğe bağlı kuyruk yağı ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Etler suyunu çekinceye kadar etli kuşbaşı orta ateşte kavrulmaya devam edilir.

İçerisine isteğe göre tuz, karabiber ve baharat çeşnileri ilave edilerek tekrar kavrulur. Pişme süreci tamamlandıktan sonra ocağın altı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Kavurma yanına ek olarak pirinç pilavı veya bulgur pilavı hazırlanarak birlikte servis edilir.

Kavurma pişirildikten sonra istenildiği takdirde kuşbaşı et tarifleri için yeterli ölçüde buzdolabı poşetlerine konularak dondurucuda saklanabilmektedir. Bu anlamda farklı zamanlarda etli yemekler için kullanılma imkanı sunacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.