Lapa pilav derdine son! Denedikten sonra hayran kalacaksınız

Lapa pilav derdine son! Denedikten sonra hayran kalacaksınız
Bulgur pilavı hemen hemen herkesin severek yediği yemek. Peki bulgur pilavı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

EMİNE KAŞIKCI- Türkiye'nin her yöresinde yapılan bir çeşit olan bulgur pilavı zengin lif içeriği sayesinde tercih edilen bir yemek türü.

Yapılan bulgur pilavı gerekli malzemeleri doğru ölçüde kullanıldığı takdirde başarılı sonuca ulaşılabiliyor.

Önemli olan ise dengeyi iyi tutturup doğru ölçülerle ayarını yapabilmek.

Yörelere göre malzeme bakımından çeşitlilik gösterse de bu tarifi denedikten sonra yapacağınız bulgur pilavının lezzetine hayran kalacaksınız. Yemek.com tarifine göre;

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1yemek kaşığı tereyağı

  • 1yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2adetkuru soğan(yemeklik doğranmış)

  • 1dişsarımsak

  • 2adetyeşil biber(doğranmış)

  • 1yemek kaşığıdomates salçası

  • 1/2yemek kaşığıbiber salçası

  • 2su bardağıpilavlık bulgur

  • 1çay kaşığıtuz

  • 1çay kaşığıkarabiber

  • 1çay kaşığıpul biber

  • 1tatlı kaşığı kekik

  • 2adetdomates(rendelenmiş)

  • 4su bardağı su

Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır

Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.

2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.

1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.

Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.

2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.

4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.

Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.