Lokanta usulü Mercimek çorbasının sırrını öğrenmeye hazır mısınız?

Lokanta usulü Mercimek çorbasının sırrını öğrenmeye hazır mısınız?
Lezzetli mercimek çorbası yapmanın endüstri sırrı budur.

Mercimek çorbası sofraların vazgeçilmezidir. Kısa sürede yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Lokantalarda ve sanayilerde pişirilen mercimek çorbaları, evlerde pişirilen mercimek çorbalarına göre daha çok tercih edilmektedir. Soslar ve acı biber eşliğinde iştah açıcı bir tat verir.

MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 tane havuç
  • yarım litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz içine ;
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz.

MERCİMEK ÇORBASI HAZIRLANIŞI

Tencereye alınan sıvıyağ ve yemeklik olarak doğranmış soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra havuç, patates ve mercimek de tencerenin içine eklenir. Tüm malzemeleri biraz kavurduktan sonra su, tuz eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işleminden sonra blender yardımı ile tüm malzemeler çekilir. Afiyet Olsun...

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.