Lokum Gibi Pişmiş Tavuk İstiyorsanız Bu Tarife Hemen Bakın

Lokum Gibi Pişmiş Tavuk İstiyorsanız Bu Tarife Hemen Bakın
Tavuk kızartırken bilmeniz gereken pişirme sırları. Öğreneceğiniz tarifler sayesinde pişireceğiniz tavuk daha da lezzetli olacak.

Berrin Yeşiltepe - Kuru tavuk çok popüler değil. Çoğu zaman kızarmış tavuğumuzun tadının Türk yemeği gibi olmasını isteriz.

maxresdefault-23.webp

Çıtır tavuk pirzola tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı galeta unu

Yapılışı

  • Yıkanmış ve süzülmüş tavuk pirzolaları bir tabağa alın.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı ve diğer baharatları bir çatal yardımı ile karıştırdıktan sonra tavuk pirzolaları bu karışımın içine atın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Kırıntıları sığ bir kaseye koyun. Yumurtaları da çırptım.
  • Köfteler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırında pişirilir. İstenirse bu tarif kızartılarak da kullanılabilir.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.