Pastanede yediğiniz poğaçanın birebir tarifi.. Tepsiler dolusu yapacaksınız!

Pastanede yediğiniz poğaçanın birebir tarifi.. Tepsiler dolusu yapacaksınız!
Beş çaylarının ve kahvaltıların en sevilen lezzetlerinden olan poğaçaları, pastaneden aldığınız kıvamda yapmak ister misiniz?

Ali Birerdinç - Bu poğaçayı, tepsi tepsi yapacaksınız! Pastane lezzetini evinizin mutfağına taşıyan leziz poğaça tarifini sizler için derledik. Birebir ölçüleri ile şeflerin gizli tarifi olan bu pastane poğaçasını hem misafirlerinize ikram edebilir hem de çocuklarınıza için hazırlayabilirsiniz.

Pastane poğaçası tarifi

6 su bardağı un
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için peynir
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

Pastane poğaçası hazırlanışı

1- Yoğurma kabının içerisine 1 yemek kaşığı instant maya, 1 bardak ılık süt, 2 kaşık şeker, 1 bardak sıvı yağ, 1 kaşık tuz ve bir sarısı ayrılmış 2 yumurtayı koyun.
2- Farklı bir kabın içerisinde ise 6 bardak unu ve oda sıcaklığına getirilmiş margarini ekleyin.
3- Maya eklenen karışımı iyice harmanlayıp, unlu ve yağlı karışıma ekleyin.
4- Hamuru poğaça için uygun kıvama getirdikten sonra dinlendirin.
5- Bezelere ayırdığınız hamurun içerisine peynir ekleyip kenarlarını açılmayacak biçimde yuvarlayarak kapatın.
6 - Hazırlayıp pişmeye hazır hale getirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, üzerine düz bir çizik atın.
7- Fırının alt-üst ayarında yaklaşık 25 dakika 200 derecede pişirin.

İster sade olarak istersiniz de kahvaltılıklarla birlikte servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.