Yeni bir yol

Bana diyorlar ki kazık mı çakacaksın dünyaya?

Tabi ki amacım kazık çakmak değil. Ancak Allah’ın verdiği ömürü en sağlıklı şekilde geçirmenin de bir ibadet olduğu düşüncesiyle bana zarar verdiğini bildiklerimden uzak durma çabası benimkisi.

Sizler de bilin ve uzak durun diye farkındalık oluşturma çabası.

Safları sıkı tutalım.

Sadece tek başına kalmayayım şu koca dünyada. Sizler de sağlıklı olun ki daha uzun yıllar birlikte nice güzel anlara imzalar atabilelim.

Neticede şeker tüketmeyeli iki buçuk sene oldu.

Billur tuzdan uzaklaşalı da bir o kadar.

Şarküteri ürünlerini kendimi bildim bileli ağzıma dahi sürmem.

Ekmek ile ilişkim en zengin öğün olan kahvaltıda.

Bir gün arkadaşım kremalı bisküvi ikram etti. Dedim ki; iki ekmek arası margarin yiyorsun, bence yeme. O gün bugündür ağzına sürmedi.

Simidi çok severdim mesela. Susamlar ithal edildi edileli tüketmez oldum.

Öyle şunu bunu karıştırın şu kadar miktar ekleyin denilen hiçbir şey yapmadım. Ya burcumdan ötürü ya da yoğunluğumdan hep pratiklikten yana oldum. ‘Hayatımdan çıkardıklarım beni hafifletir’ ilkem oldu hep. Öncelikle sadeleşmek hem hayatınıza, hem ruhunuza hem de bedeninize büyük fayda.

Yapın siz de farkedeceksiniz.

Bir de tüm bu sadeleşmenin yanında seyahata bile gitseniz çantanızdan ayırmayacağınız bir baş ucu şifamız var.

Uygulamanız kadar uygulama şekliniz de çok önemli.

Herhangi bir aktardan alacağınız naturel elma sirkesi bildiğiniz bir mucize. Her derde deva. Bu sirkeyi ufak bir ağız spreyi şişesinin içine koyup her sabah uyandığınızda boğazınıza, dil altınıza 3, 4 kez sıkıp üzerine bir bardak akşamdan başucunuza koyduğunuz suyu içmeniz yeterli. Bu kadar basit. Sirke kokuyor, mideme dokunur diyenler olabilir. Naturel olduğu için yoğun asidik bir yapıda olmadığından hiç de korktuğunuz gibi değil. Üstüne bir de bir bardak su içtiğiniz için ağzınızda kötü bir koku kalmıyor aksine ağız kokusuna da birebir. Ayrıca endişe ettiğiniz mideniz de sulandırılmış bir sirke ile karşılaştığı için rahatsız olmuyor sizi de rahatsız etmiyor. Burda amaç her sabah yüzünüzü yıkayıp uyanmanıza yardımcı olması gibi bağışıklık sisteminize haydi, kalk, uyan demek. Benden sizlere hastalanmama formülü. 

Mucizenin adı ‘naturel elma sirkesi’.

Şimdi sıra sizde!


 

İlkeli Söz; Gidenlerin ardından ağlayacak değiliz. Şimdi gelenleri karşılama zamanı. Yeni yılı öyle bir tutkuyla karşılayalım ki hiç bitmesin mutluluğumuz hiç dinmesin coşkumuz. Gelen bolluk, bereket olsun, evlerimiz her daim sağlıkla, huzurla dolsun.

2020 her şeyin gönlümüzce olacağı bir yıl olsun!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi