Yepppp

Bu aralar kafam sorularla dolu ve nereden cevabını bulabilirim bilmiyorum. Kaç gündür düşünüyorum, acaba benim soyadım hangi partiye uygun olur diye.“Güney”soyadı olanlar acaba hangi partiye oy vermiştir?“Yıldız”soy ismi olanlar kime verebilir? 
***
Seçimlerden bu yana günler geçti. Yeni bir haftaya başlayacağız ama hala mazbata yok. Çünkü; Ben bu yazıyı yazarken hala İstanbul’da sayma işi bitmemişti. Ne gariptir ki, oy vermeye gitmemenin cezası var ama gitmenin de cezası olduğuna yeni tanık oluyoruz. İnsanlar tedirgin, kapıyı açıp karşısında polis görünce huzursuz     oluyorlar. 
Bizim suçumuz nedir? Paket açılır vatandaş cezalandırılır, kalkınma paketi hazırlanır vatandaşa vergi yüklenir, ülke kapılarını mültecilere açar, bizim faturalarımız şişirilir.“Kalkınmaktan”korkar hale geldik. Söyler misiniz bizim suçumuz nedir?
***
Diğer sorularımda şöyle yankılanıyor kafamda;
Mesela; böyle bir ihtimal düşünmüyorum ama ola ki İstanbul’da yeniden seçim yapıldı. Binali Bey rakibinden 15 bin oy fazla alırsa, yeniden seçim iptal mi olur? Çünkü bu kadar oy farkı ile kazanılamıyormuş! 
Sonra, MHP Genel Başkanı Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı onaylamadığını söyledi ve benim başkanım değil dedi. Bizim onaylamadıklarımız da bizim başkanımız olmayabilir mi? 
***
Gelelim merakla beklenen ekonomik pakete; yani YEP...
Aslında telafuzu güzel, hani gençler aralarında konuşurken bir şeyi onaylayınca böyle söylüyorlar ya. Yeppp! Haliyle insanda önce iyi bir etki yapıyor. Kaç gündür ha bugün ha yarın açıklanacak diye sabırsızlıkla bekleniyordu ekonomik paket... Ukalalık yapacağım özür dilerim ama bu programları uzun zamandır dikkatle takip ettiğimden ne çıkacabileceğini tahmin ediyordum. 
***
Paketten ne çıkacak diyerek, elime liçi meyveli, starex meyveli smoothie aldım ekran karşına geçtim. Aslında demleme çayı çok seviyorum ama bir süredir Rize çayı içemiyorum, gözlerimi yaşartıyor. Neyse, Bakanın 40 dakikalık konuşmasında epeyce başlık vardı. Zaten hepsi başlıktı.“Yapılması öngörülüyor, planlanıyor, sanılıyor, umuluyor, sağlanacak, hedefleniyor,”hadi inşallah...
İş çevreleri her program sonrasında olduğu gibi yine çok alkışladılar ve olumlu buldular başlıkları, tebrik ettiler. Bizimle     ilgili pek gelişme yok, kıdem tazminatı fonu dışında... BES zorunlu olacak ve kıdem tazminatı fonu ile entegre edilecek. Hayırlı olsun!

10 Nisan Çarşamba günü paket açıldı! Ne çıkacak sandınız da o kadar sabırsızlıkla beklediniz? Açtılar, gördünüz. Öncekinden civciv çıkmıştı, bundan da kuş çıktı. Kafanıza kondurursunuz artık. Epey bir beklediniz paketi, umarım rahatlamışsınızdır.
***
Neyse, sizi bilmem ben baya ikna oldum bu defa...Ekonomi tamamdır, zaten açıklananların hepsi master programı...Mayıs ayında bir program daha açıklanacağının müjdesini de aldık, bekleyelim görelim. Bir de şu sayma işi bitseydi iyiydi...
*** 
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi