100. yıl sürprizi

100. yıl sürprizi
Arkadaşları, komşuları ve Şişli Belediyesi, 50 yıldır Feriköy’de oturan Yakup Hazan’a, 100. yaş sürprizi yaptı. Asırlık çınarın mutluluğu görülmeye değerdi.

Şişli Belediyesi, Feriköy’ün en eski sakinlerinden Yakup Hazan’ın 100. yaşını Feriköy Emekliler Evi’nde düzenlediği sürpriz doğum günü partisiyle kutladı. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün de katıldığı kutlamaya Hazan’ın arkadaşları ve Feriköy halkı da eşlik etti. Doğum günü pastasını Belediye Başkanı İnönü’yle birlikte kesen Hazan’a bir de köstekli saat hediye edildi. Kızı Esma'nın yardımıyla duygularını ifade eden Yakup Hazan, bu özel günde kendisini hatırlayan Şişli Belediyesi’ne teşekkür etti.

Medeniyetin kalbi
Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü de “50 yıldır komşumuz olan, Feriköy’ün değerli büyüğü Yakup Bey’in 100. yaşını burada hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisindeyim. Medeniyetin ve çok kültürlülüğün kalbi olan Feriköy, Yakup Bey gibi komşularıyla anlam kazanıyor. Kendisine yeni yaşında sağlık ve huzur diliyorum” dedi.

50 yıllık Feriköylü
Yakup Hazan, Seferad bir ailenin çocuğu olarak Çanakkale Ezine’de dünyaya gelmiş. Kurtuluş Savaşı döneminde tüm Türkiye gibi yoklukla mücadele eden ailesi, İstanbul Balat’a taşınmış. Yakup Hazan, ilkokulu okuduktan sonra iş hayatına atılmış ve matbaacılığa başlamış. Evli ve iki çocuk babası olan Hazan, 50 yıl önce de Kurtuluş’a taşınma kararı almış. Eşi Estella Hanım’ı genç yaşta kaybeden Yakup Hazan bir daha evlenmemiş ve kızıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şu anda da kızı Esma Hanım ve bakıcısı ile birlikte Kurtuluş’ta oturuyor. 4 torunu olan Hazan, İspanyolca biliyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.